Mega Image închide trei supermarketuri în Bucureşti. Ce va apărea în locul lorReţeaua de magazine Annabella, liderul pieţei vâlcene de retail, renunţă la statutul de reţea locală atacând piaţa bucureşteană în forţă, prin preluarea unor spaţii Mega Image.

Trei magazine Mega Image din Capitala se inchid
Trei magazine Mega Image din Capitală se închid

Annabella, brandul de retail vâlcean care s-a extins începând din 1994 până la o reţea de în jur de 50 de magazine în diverse formate, va intra în curând în Bucureşti, prin preluarea a trei magazine Mega Image, potrivit Economica.net.

Astfel, spaţiile în care funcţionau cele trei magazine Mega Image erau închiriate, nu erau deţinute în proprietate de lanţul de retail belgian. Primul magazin rebranduit va fi cel din str Icoanei nr 11-13 care s-a închis săptămâna tercută. Celelalte două "sunt în cartiere diferite ale Bucureştiului", a spus Dorina Mutu, unul din managerii Annabella, fără să dea mai multe detalii.

Unitatea din str Icoanei a fost inaugurat de Mega Image în august 2011. Este pentru prima dată când retailerul controlat de grupul belgian Delhaize renunţă la unele spaţii în favoarea unui comerciant autohton. Mutarea ar putea avea loc ca urmare a angajamentelor luate de Mega Image în 2014, atunci când a preluat 20 de magazine aparţinând Angst Retail SRL. Atunci, Consiliul Concurenţei şi-a dat acordul pentru finalizarea tranzacţia cu condiţia să renunţe la o parte din magazinele sale.

În plus, Mega Image s-a angajat să cesioneze magazinele Angst Amzei şi Angst Academiei, sau altele din reţea, ale căror vânzări aferente anului 2013 sunt egale sau mai mari cu vânzările realizate de cele două magazine. De asemenea, Mega Image s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate decât după trecerea unei perioade de 10 ani.

În august 2014, grupul belgian Mega Image a anunţat că a ajuns la un acord pentru a prelua 20 din cele 22 de magazine operate de reţeaua Angst, tranzacţie ce urmează a fi aprobată de Consiliul Concurenţei. Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 472 magazine în Bucuresti, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgoviste şi alte oraşe din ţară, sub marcile Mega Image (217), Shop&Go (252), AB COOL FOOD (1), Gusturi Romanesti (2).

Etichete: magazine megaimage bucuresti inchise, Mega Image, mega image bucuresti, mega image capitala, se inchid magazine mega image

0/1 COMENTARII
un altul
29 Mar 10:10
+0
VOTURI
-0
Al doilea magazin este pe strada Copilului in sectorul 1

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE