Mega-proiect IKEA în București: Turnuri de 19 și 20 de etaje la Timpuri Noi. CUM VOR ARĂTAInterprime Properties, divizia imobiliară a grupului IKEA în România, vrea să construiască un ansamblu de clădiri cu turnuri de 19 și 20 de etaje pe platforma fostei fabrici Timpuri Noi. Potrivit Planului Urbanistic Zonal, aflat în dezbatere publică, ansamblul imobiliar va avea funcțiuni mixte: hotel, birouri, servicii, spatii publice și comerciale, locuințe și parcaje. PUZ-ul va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 

Fosta platformă industrială Timpuri Noi s-ar putea transforma într-un mare ansamblu imobiliar. Interprime Properties, divizia imobiliară a grupului IKEA în România, solicită administrației locale aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui ansamblu de clădiri cu regim de înălțime 3S+P+20 etaje, 3S+P+19 etaje, 3S+P+10 etaje, 3S+P+6 etaje. Potrivit documentației de urbanism, aflată în dezbatere publică, ansamblul de clădiri va avea funcțiuni mixte: hotel, birouri, servicii, spatii publice și comerciale, locuințe și parcaje. Terenul pentru care se solicită noile reglementări urbanistice are o suprafață de 52.933 metri pătrați. 

Poiectul a fost prezentat în această vară și în Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. Arhitecții din comisie au recomandat inițiatorului și proiectanților să amplifice dimensiunea străzilor secundare care deservesc terenul, dar și să reducă coeficientul de utilizare al terenului și regimul de înălțime al construcțiilor propuse "astfel încât să fie asigurat vecinilor confortul urban și un potențial echivalent de dezvoltare".

PUZ-ul se află în dezbatere publică până pe 24 octombrie și va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

Interprime Properties a obținut deja, pentru același teren, încă din decembrie 2013 o autorizație de construcție pentru ridicarea unor clădiri cu șase și cu zece etaje.

Terenul de la Timpuri Noi a fost cumpărat de IKEA încă din 2010 pentru suma de 34,6 milioane de euro. Compania mai deține și un teren de două hectare în zona Pasajului Basarab, lângă Carrefour Orhideea, cumpărat în 2011.

Etichete: birouri, IKEA, PUZ, timpuri noi

0/6 COMENTARII
Dragos
22 iul 19:39
+0
VOTURI
-0
Este foarte bine ca...destul de optim.
Ady
30 mar 02:57
+0
VOTURI
-0
Sunt foarte frumoase, au o tinuta bussiness, par amplasate destul de optim. Inainte acolo era o fabrica coscovita cu geamuri sparte...
vlad
21 oct 15:46
+0
VOTURI
-0
@cris - nu se fac fabrici si uzine la comanda ta, prostalaule, crezi ca e ca pe vremea lui Ceausescu ? Pe bani privati se face ce vrea cel care ii are, totul are la baza calcule de eficienta. Tu mori de foame pentru ca esti prost, nu pentru ca nu se fac fabrici si uzine. E valabil pentru toti cei care fac foamea. Prostia e incompatibila cu bogatia, cu unele mici exceptii, desigur.
Cris
21 oct 09:29
+0
VOTURI
-0
Sa faca fabrici si uzine nu turnuri de locuinte. Nu are cine sa locuiasca in ele. Lumea moare de foame si tzipa dupa locuri de munca, nu are nevoie de betoane.
kaa
21 oct 09:23
+0
VOTURI
-0
Eu as refuza orice bloc in zona aia (si in majoritatea zonelor din Bucuresti) care sa creasca densitatea de locuitori, in conditiile in care si asa circulatia e mult prea sufocata. Interesectia Timpuri Noi e un cosmar la anumite ore si fara 2 turnuri in plus. Eu nu-mi dau seama ce e in capul acestor oameni care dau aprobari, rautate sau dementa crunta?
victor
21 oct 08:05
+0
VOTURI
-0
Puteau sa fie mai frumoase...nu stiu cum de in Londra se poate si la noi nu...chiar nu exista arhitecti capabili?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE