Mega proiect imobiliar în Bucureşti. Au obţinut CERTIFICATE de URBANISM pentru LOCUINŢE şi BIROURIFondul cipriot de investiții Bluehouse Capital, care deţine un teren de aproape 70.000 de mp în zona Romexpo din Bucureşti, a obţinut în luna ianuarie a acestui an certificate de urbanism pentru construcţia de locuinţe şi birouri.

Un nou proiect imobiliar in Bucuresti
Un nou proiect imobiliar în Bucureşti

Bluehouse Capital plătea în 2007 aproape 73 de milioane de euro Companiei Industriale Griviţa pentru terenurl de aproape 70.000 de mp din zona Bulevardului Expoziţiei, unul dintre cele mai scumpe vândute înainte de criză, scrie economica.net.

În luna ianuarie a acestui an, autorităţile au emis mai multe certificate de urbanism, potrivit cărora, pe teren ar urma să se ridice blocuri de locuinţe, înalte de 7, 8, 12, 14, şi 17 etaje, dar şi trei clădiri de birouri.

Certificatul de urbanism se întocmeşte în conformitate cu prevederile documentaţiilor de urbanism, precum plan urbanistic general, zonal sau de detaliu. Firma care deține terenul a obținut în 2014 planul urbanistic de detaliu. În funcție de complexitatea proiectului, un certificat de urbanism poate fi valabil chiar și doi ani, iar după obținerea acestuia, un investitor poate trece la etapa obținerii autorizației de construcție. De la începutul anului trecut, Bluehouse Capital este singurul acţionar al Bluerose Ro Corporation, arată un raport financiar al Rosebud Real Estate, publicat pe Bursa de la Tel Aviv.

Planurile de dinainte de criză ale celor două companii erau de a dezvolta un proiect de locuințe și birouri, iar investiția anunțată a fost de 320 de milioane de euro, însă planurile nu s-au materializat. Unul dintre dezvoltatorii interesaţi de construcţia de birouri pe acest teren ar fi şi Portland Trust, despre care Ziarul Financiar a relatat că se află în discuţii pentru achiziţia sau formarea unui parteneriat în vederea dezvoltării terenului.

Modelul de business al Portland Trust este de a achiziționa terenuri pe care ridică spații de birouri, pe care ulterior le vinde. Ultimul exit marcat de Portland Trust este vânzarea Floreasca Park în 2015, pentru care a încasat peste 70 de milioane de euro. O altă clădire dezvoltată și vândută este Floreasca Park 169, care a intrat în portofoliul NEPI în 2010 penru suma de 101,2 milioane de euro. Anul trecut, Portland Trust a livrat prima clădire din Oregon Park, unde chiriașul este Oracle.

Etichete: Bluehouse Capital, proiect imobiliar, proiect imobiliar bucuresti, Romexpo

0/1 COMENTARII
SERGEY YAKUBOVA
24 Mar 10:15
+0
VOTURI
-0
ÎMPRUMUT OFERTA FARA TAXE Upfront IEFTIN

Buna,

Care sunt nevoile tale financiare?
Ne da împrumuturi de la un minim de $ 2,000.00 la un maxim de $ 100,000,000.00 cu o durată confortabil, care variază de la 1 la 30 de ani, la o rată a dobânzii foarte redusă de 3%.

Ai nevoie de un împrumut de afaceri?
Ai nevoie de un împrumut personal?
Vrei sa cumperi o masina?
Vrei să refinanțeze?
Ai nevoie de un credit ipotecar?

Ai nevoie de un imens capital pentru a începe propunerea dvs. de afaceri sau de extindere? V-ați pierdut speranța și credeți că nu există nici o cale de ieșire, și sarcinile financiare încă persistă?
Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați pentru cooperare posibil de afaceri

Contactați-ne prin e-mail: constantloanfirm@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h