Membri ISIS se află în Republica Moldova, anunţă ministrul Apărării al ţăriiAnatol Şalaru, ministrul Apărării din Republica Moldova, a anunţat luni că mai mulţi islamişti moldoveni care au participat la conflictul din Siria ca membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au revenit în ţară.

 

Membri ISIS se afla in Republica Moldova, anunta ministrul Apararii al tarii
Membri ISIS se află în Republica Moldova, anunţă ministrul Apărării al ţării
Foto: bzv.ro

Republica Moldova are cetăţeni care participă la luptele din Siria, a declarat luni, potrivit site-ului Publika.md, ministrul moldovean al Apărării în exerciţiu, Anatol Şalaru.

"Am înţeles că avem şi noi moldoveni care luptă în Siria, dar nu cred că există un risc major în Republica Moldova, deoarece reţeaua Stat Islamic şi-a atins scopul, acela de a crea panică", a afirmat Şalaru, conform mediafax.ro.

"Dar există şi riscuri care vin din interior, cei care se află deja în R.Moldova", a adăugat Şalaru, referindu-se la islamişti moldoveni reveniţi din Siria.

"Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) trebuie să îşi facă datoria, la fel Ministerul de Interne, iar fiecare cetăţean trebuie să dea dovadă de spirit civic", a subliniat ministrul moldovean al Apărării.

Anatol Şalaru a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă organizată după o reuniune a serviciilor de securitate coordonată de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. La reuniune s-a discutat despre situaţia din Europa, în principal despre combaterea terorismului, în contextul atentatelor de la Paris, dar şi despre criza separatistă din Transnistria.

Etichete: ISIS, terorism

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE