Merkel după întâlnirea cu Cioloș: Combaterea corupției, condiție pentru întărirea relației economicePremierul Dacian Cioloş s-a întâlnit joi, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel. După întâlnire, cei doi au susținut o conferință de presă comună. Potrivit prim-ministrului, principalele discuții au vizat cooperarea în cadrul Uniunii Europene, migrația, întărirea controlului la frontiere, dar și următorul raport al Comisiei Europene privind corupția din România, precum și aderarea la Spațiul Schengen. 

Merkel dupa intalnirea cu Ciolos: Combaterea coruptiei, conditie pentru intarirea relatiei economice
Merkel după întâlnirea cu Cioloș: Combaterea corupției, condiție pentru întărirea relației economice
Foto: gov.ro

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că relațiile economice româno-germane se vor intensifica în primăvara acestui an, cu condiția ca sistemul de justiție din România să fie îmbunătățit în continuare și să fie combătută corupția.

"În primăvară o să avem mai multe activități pentru a intensifica relațiile economice. Există o condiție — și am discutat și acest lucru — este ca sistemul de drept, de justiție să fie îmbunătățit în continuare, să fie combătută corupția. Există succese considerabile în ultimul timp și Guvernul domnului Dacian Cioloș (...) lucrează cu multă energie în ceea ce privește această sarcină, care este e o condiție foarte importantă", a afirmat Merkel într-o conferință de presă comună cu premierul român, potrivit Agerpres.

"Am discutat despre întărirea controlului la frontierele europene și întărirea Frontex. În 2014, România a fost al doilea contribuitor din punctul de vedere al resurselor, după Germania, și ne dorim să menținem această dinamică. Am discutat despre aspectele de politică externă, regională, despre zona de est a Europei, despre situația din Ucraina, din Republica Moldova. Am insistat pe faptul că România dorește să susțină, în continuare, calea spre UE a Republicii Moldova și ne dorim un guvern cât mai repede pro-european la Chișinău.

Etichete: Angela Merkel, corupţie, dacian ciolos, Schengen

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE