Mesaj pentru România de la Banca Mondială: Averile politicienilor corupți trebuie confiscateOficialii Băncii Mondiale atrag atenția României asupra importanţei recuperării prejudiciilor făcute de politicienii corupţi. Dincolo de condamnarea celor vinovați, sistemul judiciar din România ar trebui să se axeze și pe confiscarea bunurilor și averilor celor corupți până la recuperarea prejudiciului, spun experții Băncii Mondiale. 

Mesaj pentru Romania de la Banca Mondiala: Averile politicienilor corupti trebuie confiscate
Mesaj pentru România de la Banca Mondială: Averile politicienilor corupți trebuie confiscate

"Trebuie crescută eficienţa guvernelor şi combaterea corupţiei. În ultimele 18 luni am stabilit relaţii cu Guvernul şi cu primul ministru pentru a rezolva câteva probleme majore pentru crearea unei unităţi strategice care să lucreze cu noi şi care să urmeze recomandările specifice de la Comisia Europeană. În lupta împotriva corupţiei România a făcut progrese majore în această zonă. Văd că nu trece o săptămână fără ca un personaj cunoscut să nu fie anchetat",  a declarat, luni, în cadrul Forumului Investitorilor Străini, Ismail Radwan, specialist al Băncii Mondiale.

Potrivit acestuia, sistemul judiciar din România să se axeze asupra confiscării şi recuperării bunurilor furate.

"Trebuie ca sistemul judiciar din România să se axeze asupra bunurilor furate. Acestea trebuie confiscate şi recuperate şi banii oamenilor trebuie recuperaţi. Politicienii şi oamenii de afaceri corupţi sunt arestaţi, dar ies după un an sau doi şi se bucură în continuare de toate bunurile pe care le-au sustras din avutul public", a afirmat Radwan, citat de Agerpres.

Summit-ul Investitorilor Străini (Foreign Investors Summit) debutează, luni, la Bucureşti şi reuneşte specialişti din numeroase domenii, precum financiar, IT&C, real-estate şi auto.

Sursa: realitatea.net

Etichete: avere, banca mondiala, corupţie, politician, prejudiciu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE