MESAJE DE SFÂNTUL DUMITRU 2016: Urări pentru rude, prieteni şi cunoscuţiMESAJE DE SFÂNTUL DUMITRU 2016. Cele mai frumoase urari, felicitări și SMS-uri de Sf. Dumitru. Mesaje de „la mulți ani" pentru mama, tata, frate, sora, soacra, soț, soție, iubit, iubită, bunic, prieteni, colegi, cei dragi.

MESAJE SF DUMITRU. MESAJE SI URARI DE SFANTUL DUMITRU, pentru toti cei sarbatoriti azi
MESAJE SF DUMITRU. MESAJE ŞI URĂRI DE SFÂNTUL DUMITRU, pentru toţi cei sărbătoriţi azi
Foto: felicitari.ucoz.net

MESAJE DE SFÂNTUL DUMITRU 2016.

Sute de mii de români își serbează ziua onomastică de Sf.Dumitru. Cele mai comune nume de bărbați care își celebrează onomastica sunt Dumitru, Mitică, Dimitrie, Dumitrache. La femei, acestea sunt Dumitra, Dumitrița, Mitra, Demetra, Dumitrica.

MESAJE DE SFÂNTUL DUMITRU 2016.

Fie ca toate împlinirile, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Dumitru cât mai frumoasă!

La mulţi ani şi voioşie, Domnul alături să-ţi fie, bucurii să-ţi dăruiască şi nimic să nu-ţi lipsească! La mulţi ani, Dumitru!

Sper că sărbătoarea Sfântului Dumitru să fie simbolul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi succes!

Sfântul Dumitru să-ţi dea sănătate şi putere să lupţi pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii şi fericire alături de familie şi cei dragi.

În această zi specială îţi doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, şi fie că Sfântul Dumitru să te călăuzească mereu în viaţă.

La mulți ani Dumitru si abia aștept ca sa sărbătorim aceasta frumoasa zi.

MESAJE DE SFÂNTUL DUMITRU 2016.

Draga Dumitru, pe ultima suta de metrii vreau sa-ti spun la mulți ani!

Sper sa fiu primul care iți spune la mulți ani de aceasta zi deosebita in care se sărbătorește ziua Sfântului Dumitru.

Onomastica plina de voie buna. La mulți ani Dumitru!

Cel mai frumos la mulți ani li transmit celui mai frumos nume, Dumitru. La mulți ani si cat mai mulți bani si sănătate pentru ca e mai scumpa de cat toate!

Mesaje de Sfântul Dumitru. SMS de Sf. Dumitru pentru familie

La mulţi ani, de ziua numelui! Ziua numelui pe care li porţi să îţi aducă noroc şi bucurii! Să ne trăieşti! La mulţi ani de Sf. Dumitru, drag bunic!
Sfântul Dumitru să te ocrotească în această zi de sărbătoare. La mulți ani, dragă mamă!

Sper să fiu primul care îţi spune la mulţi ani de această zi deosebită în care se sărbătoreşte ziua Sfântului Dumitru. O zi minunată, dragul meu prieten.

În această zi specială îţi doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, şi fie că Sfântul Dumitru să te călăuzească mereu în viaţă. La mulți ani, mama soacră.

La mulți ani de ziua numelui, dragul meu soț. Te iubesc și îți doresc o zi minunată!

MESAJE DE SFÂNTUL DUMITRU 2016.

Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Dumitru cât mai frumoasă, iubita mea!

Sper că sărbătoarea Sfântului Dumitru să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi success, bunicule!

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, prăznuit miercuri de credincioşii creştini, este patronul Tesalonicului, alături de Sfântul Apostol Pavel şi de Sfântul Grigorie Palama. A fost ucis în ziua de 26 octombrie, pentru că a mărturisit credinţa creştină şi nu a vrut să se închine la zei. În tradiţia populară, Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de mir este patronul păstorilor şi vestitorul iernii.

MESAJE DE SFÂNTUL DUMITRU 2016.

Sfântul Dimitrie a trăit în timpul împăraţilor Diocleţian (284-305) şi Maximian (286-305). Fiu al prefectului din Tesalonic, el a fost numit, datorită calităţilor sale, guvernator al Tesalonicului, după moartea tatălui său.

Mai târziu, împăratul Maximian a aflat că Dimitrie este creştin, fapt care l-a mâniat foarte tare. Aşa că, întorcându-se biruitor dintr-un război cu sciţii, Maximian a poruncit să se facă praznice în fiecare cetate, în cinstea zeilor.

Venit la Tesalonic, împăratul l-a întrebat pe Dimitrie dacă sunt adevărate cele auzite despre el, că şi-a dat toată averea săracilor şi că se închină lui Dumnezeu. Dimitrie a mărturisit că este creştin şi a defăimat închinarea la zei. Pedeapsa împăratului a fost maximă: Dimitrie a fost închis în temniţă şi ucis cu suliţa.

În oraşul în care a trăit există astăzi o Biserică închinată Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de mir.

În prima duminică după sărbătoarea sfântului, la vecernie, în biserică are loc desfacerea raclei unde sunt sfintele moaşte, iar Mitropolitul scoate tava aşezată sub acestea, unde se adună şi astăzi Sfânt Mir.

Acest mir care izvorăşte din moaştele Sfântului Dimitrie este colectat şi amestecat cu ulei de la Sfântul Maslu, apoi împărţit în mici recipiente credincioşilor.

MESAJE DE SFÂNTUL DUMITRU 2016.

Etichete: MESAJE DE SFÂNTUL DUMITRU 2016, sfantul dumitru, sms sf dumitru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE