Mesaje prin care adolescentul acuzat de propagandă jihadistă se interesa de arme,publicate de DIICOTDIICOT a prezentat, în referatul prin care a cerut reținerea tânărului acuzat de propagandă jihadistă, mai multe mesaje prin care tânărul se interesa de arme și grenade.

Mesaje prin care adolescentul acuzat de propaganda jihadista se interesa de arme,publicate de DIICOT
Mesaje prin care adolescentul acuzat de propagandă jihadistă se interesa de arme,publicate de DIICOT
Foto: gandul.info

Procurorii arată câteva dintre mesajele şi postările tânărului craiovean, care au un aspect nu tocmai lucid, informează gandul.info. Pe Facebook şi Google Plus, Luigi Boicea îşi luase numele de Umar Al-Amen Ibn Marwaan sau Umar Al-Rumaani, el postând mesaje ameninţătoare şi susţinând crimele Daesh. Printre altele, tânărul a postat mai multe înjurături la adresa lui Nelson Mondialu (interlop din Cluj devenit popular pe internet), cerându-i să nu mai apară în haine arăbeşti. Într-un alt mesaj, el i s-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că este responsabil pentru bombardamentele din Siria, pentru că s-a alăturat Coaliţiei.

Tânărul craiovean se interesa pe Facebook despre cum poate achiziţiona armament şi se lăuda că ştie să facă bombe artizanale, conform mesajelor prezentate de procurorii DIICOT.

„Auzi, ai idee cam cât ar costa 2 AK-uri, 2 veste, 10 încărcătoare şi 8 grenăzi?”, scria el într-un mesaj, sub numele de Umar Al-Amen Ibn Marwaan.

„Eşti conştient că ştiu să fac o bombă folosind doar 2 telefoane/unu ca emiţător şi altu ca declanşator plus încă 2, 3 canistre de gas. Sau molotov”, este un alt mesaj prezentat de procurori.

Conform DIICOT, băiatul a studiat studiat modalitatea în care se poate construi artizanal o bombăDETALII, AICI.

Tânărul de 17 ani, acuzat de propagandă jihadistă, a fost reținut luni seară, pentru 24 de ore.

Etichete: adolescent, diicot, terorism

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE