Mesajul ambasadorului Olandei cu privire la imunitatea aleşilor din țara saAmbasadorul Olandei la Bucureşti a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj despre imunitatea aleșilor din țara sa, în contextul discuțiilor din România referitoare la imunitatea parlamentarilor care sunt scăpați de colegi de urmărirea penală a Direcției Naționale Anticorupție.

Mesajul ambasadorului Olandei cu privire la imunitatea alesilor din tara sa
Mesajul ambasadorului Olandei cu privire la imunitatea aleşilor din țara sa
Foto: stirileprotv.ro

"În Olanda, parlamentarii au imunitate doar pentru ceea ce spun în Legislativ. Imunitatea nu se aplică, deci, remarcilor din afara Parlamentului", a spus oficialul olandez.

"Membri ai Parlamentului, Guvernului şi ministerelor sau alte persoane care participă la deliberări în Legislativ nu pot fi inculpaţi sau traşi la răspundere în justiţie pentru ceea ce spun în Parlament sau în comisii sau pentru documentele scrise depuse... Imunitatea nu acoperă ceea ce miniştri sau alţi membri ai Parlamentului fac în afara Camerelor Legislative sau au făcut în trecut", a mai prezizat ambasadorul Olandei la Bucuresti, care răspunde astfel multor întrebări primite de la români legate de imunitatea parlamentarilor din Olanda, potrivit realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: Soţia ambasadorului Olandei, fotografie în spital cu mesajul „Medicii vor România în Schengen"

Reamintim că, Cristina van Bonzel, soția ambasadorului Olandei la București, apare într-o fotografie cu medicul Cătălin Cîrstoiu şi cu mai mulţi doctori de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care poartă tricouri cu mesajul „Medicii vor România în Schengen".  

Etichete: ambasador, imunitate, mesaj, Olanda, parlamentari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h