Dacian Cioloș revine cu un nou mesaj după discursul de astăzi din ParlamentPremierul a dat explicaţii parlamentarilor cu privire la acţiunile ANAF în cazul trustului Intact. Dacian Cioloș a postat pe Facebook mesajul pe care a dorit să-l transmită astăzi în Senat.

Mesajul lui Dacian Ciolos dupa discursul de astazi din Parlament
Mesajul lui Dacian Cioloș după discursul de astăzi din Parlament

„Mesajul pe care am dorit să-l transmit astăzi în Senat are trei puncte principale.

1) Am salutat, susținut și susțin în continuare fondul intervenției ANAF, atât în acest caz despre care discutăm, cât și în general, când intervenția este justificată pe deplin de aplicarea legii și nu se lasă intimidată de presiuni de orice fel în a-și face treaba. Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea.

2) Regret MODUL în care a acționat ANAF în acest caz și în altele, prin descindere în forță care poate fi interpretată ca intimidare. Nu sunt de acord cu acest mod de acțiune nici în acest caz, nici în general, față de firme sau simpli cetățeni contribuabili. Le-am solicitat să aplice legea fără a utiliza astfel de practici, care riscă să discrediteze imaginea de instituție în slujba cetățeanului. Acest gen de comportament ar trebui să se schimbe. ANAF poate fi eficientă și respectată și fără să creeze panică sau teamă, arătând respect și fermitate față de cei pe care îi controlează.

3) Abordarea ANAF trebuie să fie orientată pe aplicarea legii care să nu lase impresia intenției de a întrerupe activitatea entităților respective ci de a recupera bunurile sau resursele care aparțin sau sunt datorate statului. Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)” se arată în comunicatul premierului Dacian Cioloș pe pagina sa oficială Facebook.

Citește și Premierul Cioloş a dat explicaţii la Senat în cazul Antenelor. O senatoare, SCOASĂ din sală 

Etichete: ANAF, antena 3, dacian ciolos

0/2 COMENTARII
Secu
18 Feb 08:22
+0
VOTURI
-0
Bucurati-va bah ca se mai inchid cateva din putinele biznisuri care mai merg in Romania si care platesc taxe si impozite la stat. Mancati, beti si va veseliti si pe urma plangeti ca n-aveti autostrazi, n-aveti apa calda, n-aveti de nici unele si statu' nu face nimic. Lasa ca ramane TVR, care e falimentara dar va face de bani pe fata cand platiti factura de lumina, ramane Labe 1 WC, o sa aveti ce vedea!
Cris
18 Feb 07:10
+0
VOTURI
-0
Punctul 3 din "reveneala" e tembel. Pai cum sa valorifici daca nu ii dai pe shobolanii aia afara din imobil? Pai ce il cumpara cineva cu tot cu shobolanii de la Antena3 in el ??? ANAF trebuie ajutata sa faca evacuarea. Fara discursuri din astea ca nu tine. Nu mai pune nimeni botul la ele. Si Iohannis s-a umplut de penibil.

E vorba de o evacuare din spatiu care trebuie sa aiba loc, indiferent de bocetele la alde Gadea. Simplu!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE