Mesajul lui Iohannis, de Ziua Pompierilor: "Sacrificiul lor reprezintă un reper de onoare"Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică, 13 septembrie, un mesaj cu prilejul Zilei Pompierilor din România.

Mesajul lui Iohannis, de Ziua Pompierilor: "Sacrificiul lor reprezinta un reper de onoare"
Mesajul lui Iohannis, de Ziua Pompierilor: "Sacrificiul lor reprezintă un reper de onoare"
Foto: Facebook

„Sărbătorim astăzi, 13 septembrie, «Ziua Pompierilor din România». Este un bun prilej să ne reamintim actul eroic al pompierilor militari pentru apărarea idealurilor de libertate naţională şi emancipare socială ale Revoluţiei române de la 1848.

Pompierii militari au scris în cartea tradiţiilor de luptă şi alte pagini glorioase, pe timpul Războiului de Independenţă şi al celor două războaie mondiale.

Cinstirea memoriei pompierilor militari semnifică respectul nostru profund şi garanţia angajării noastre responsabile pentru viitor. Sacrificiul lor reprezintă un reper de onoare, disciplină şi devotament, atât pentru generaţiile actuale, cât şi pentru cele viitoare.

Prin serviciul public prestat de structurile de pompieri, instituţia dumneavoastră este ancorată profund în viaţa colectivităţilor şi se află în fruntea listei instituţiilor care beneficiază de încrederea populaţiei. Sunt convins că veţi rămâne, prin seriozitatea care vă caracterizează, un garant al protecţiei comunităţii, cetăţeanului şi vieţii ca valoare supremă.

Vă rog să primiţi urările mele de bine, sănătate şi fericire, însoţite de tradiţionalul «La mulţi ani!»", a transmis Iohannis, potrivit unui comunicat de presă remis duminică de Administraţia Prezidenţială.

Toate subunităţile de pompieri din Bucureşti şi Ilfov vor fi deschise duminică, 13 septembrie, de Ziua Pompierilor Români. În fiecare an, pe 13 septembrie, se sărbătoreşte Ziua Pompierilor Români. Cu ocazia acestui eveniment, în Capitală vor fi organizate mai multe manifestări, precum Ziua Porţilor Deschise, expoziții de tehnică şi ateliere de prezentare. Mai multe detalii AICI.

Etichete: Klaus Iohannis, pompieri, preşedinte, ziua pompierilor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE