Mesajul PSD pentru Iohannis: Dacă vrei în Guvern, demisionează de la primărie!Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, la Oradea, că dacă prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis vrea să facă parte din Guvern, trebuie să respecte legislaţia şi să îşi dea demisia din funcţia de primar în momentul în care va depune jurământul.

Ponta il propune luni pe Iohannis la MAI. Functia de vicepremier va fi analizata in USL
Ponta îl propune luni pe Iohannis la MAI. Funcţia de vicepremier va fi analizată în USL

Întrebat dacă are reţineri privind desemnarea lui KLAUS IOHANNIS pentru funcţiile de ministru de Interne şi vicepremier, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat că legislaţia trebuie respectată, transmite corespondentul Mediafax.

"Eu le-am spus (n.r. - liberalilor) că unde-i lege, nu-i tocmeală. Legislaţia nu se poate schimba cum se schimba pe vremuri pentru domnul Ciorbea. Dacă domnul primar Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, vrea să intre în Guvernul Ponta, trebuie să respecte legislaţia naţională, pe care eu o susţin", a declarat Zgonea.

De asemenea, Valeriu Zgonea a afirmat că Klaus Iohannis ar trebui să renunţe la mandatul de primar în momentul când va depune jurământul ca ministru. Klaus Iohannis. "Domnia sa trebuie să-şi dea demisia din funcția de primar în momentul când depune jurământul. (...) Dacă se dorește să devină și vicepremier al Guvernului, atunci trebuie o nouă angajare a răspunderii în fața Parlamentului, adică un nou vot de încredere. Aceste discuții vor fi în cadrul USL, așa cum a precizat și premierul Victorul Ponta", a spus Zgonea.

Liderul social-democrat a refuzat să comenteze nominalizările PNL pentru Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei şi Ministerul Sănătăţii, afirmând că acestea "vor fi discutate în cadrul USL". Valeriu Zgonea s-a aflat, vineri şi sâmbătă, la Oradea, unde s-a întâlnit cu activiştii PSD, în scopul pregătirii campaniei pentru alegerile europarlamentare.

Etichete: Klaus Iohannis, PNL, primărie, psd, valeriu zgonea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE