Mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis de Ziua Imnului NaţionalPreşedintele Klaus Iohannis a publicat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu ocazia sărbătoririi Zilei Imnului Naţional, pe 29 iulie.

Unde pleaca presedintele Klaus Iohannis in vacanta
Unde pleacă președintele Klaus Iohannis în vacanță
Foto: Facebook

"În urmă cu 167 de ani, la 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea, un grup de tineri entuziaști intonau poemul patriotic „Un răsunet" al lui Andrei Mureşanu, transformându-l în „Deşteaptă-te, române!" - imnul Revoluţiei Paşoptiste. Acesta a devenit un reper istoric și moral prin îndemnul adresat românilor de a rămâne mereu implicați și conștienți de rolul pe care îl au în păstrarea demnității naționale şi solidarității civice.

Ziua Imnului Național este o sărbătoare a spiritului poporului român, a tuturor cetățenilor, indiferent unde se află – între granițele țării sau peste hotare. Intonarea Imnului Național trezește în fiecare dintre noi un sentiment de mândrie, de atașament și devotament faţă de România, de solidaritate şi unitate naţională. „Deşteaptă-te, române!" face apel la identitatea noastră și la valorile care ne fac mai puternici în Europa și în lume", a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

Potrivit Realitatea Tv, şeful statului nu a participat la ceremonia organizată de Ziua Imnului Naţional la Cercul Militar Naţional.

Etichete: Klaus Iohannis, ziua imnului, ziua imnului national

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE