Mesajul unui bucureştean stabilit de 15 ani în Dubai: Am găsit Bucureștiul mai prăfuit și mai haoticAcum 15 ani Dubaiul era cam cât două cartiere din Bucureşti şi puţin pus la punct. Acum, în Emiratele Arabe Unite domneşte luxul, pe când peste Bucureşti zace praful. Mihai Dăscăliuc, un român stabilit la Dubai, crede că soluţia ar fi ca primarii şi consilierii să pună în practică o strategie pe termen lung, mai lungă decât un mandat de 4 ani.

Mesajul unui bucurestean stabilit in Dubai
Mesajul unui bucureştean stabilit în Dubai
Foto: Facebook Mihai Dascaliuc

Bună ziua. Mă numesc Mihai Dăscăliuc. Trăiesc în Dubai de 15 ani. Am plecat în 2001 din Bucureşti. Fiind legat de alegerile locale de astăzi aş dori să vă uitaţi puţin în spatele meu unde se văd proiecte de infrastructură. Şi aici aş vrea să îmi exprim dezamăgirea faţă de un Bucureşti pe care l-am părăsit acum 15 ani, l-am vizitat recent şi l-am găsit poate un pic mai prăfuit şi un pic mai haotic decât acum 15 ani când am plecat. Aleşii noştri locali, în ultimii 15 de ani, în ultimii 25 de ani de la Revoluţie nu au avut o viziune coerentă pe termen lung de a dezvolta infrastructura şi potenţialul oraşului Bucureşti. Dubaiul acum 15 ani era doar un oraş grupat în două cartiere, ambele pe malul canalului, cricului Dubai.

Astăzi, Dubaiul este un conglomerat, un metropolis enorm cu poate 8 milioane de locuitori care s-a dezvoltat printr-o viziune a liderilor locali, au dezvoltat o infrastructură coerentă pe termen lung, iar în jurul acestei infrastructuri au putut să dezvolte toate aceste landmark ale oraşului, Burj Khalifa şi toate celelalte atracţii binecunoscute din acest oraş.

Găsesc că pentru aleşii noştri locali din Bucureşti este nevoie de o viziune pe termen lung. Nu trebuie să gândească numai pentru mandatul lor de patru ani. Trebuie să pună bazele unei moşteniri care să dureze 20, 30, 50 de ani de acum. Sper ca aleşii locali, cei pe care Capitala îi va alege acum vor avea această viziune pentru viitor", a spus Mihai Dăscăliuc, un bucureştean stabilit la Dubai, după ce şi-a văzut fostul oraş, potrivit digi24.ro.

Etichete: alegeri bucuresti, bucurestean dubai, bucurestean in dubai, dubai, poveste roman, scrisoare bucurestean

0/1 COMENTARII
nini
05 iun 11:33
+0
VOTURI
-0
corect domnulemihai. din pacate la noi este " democratie " si nu ca in dubai. poate vreti sa stiti ca 90% din reteua de strazi este construita inainte de 1989. in 26 de ani in bucureti nu au fost in stare sa asfalteze toate strazile. ce sa vorbim de planuri pentru 30 de ani. alesii vin cu buzunarele goale si pleaca cu ele burdusite. de unde sa mai ramana si pentru proiecte. asa ca aveti dreptate dar atat. bucurativa de viata pe care o duceti acolo si noi ne bucuram ca va ganditi un pic si la noi. toate cele bune.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE