Metrorex a atribuit un contract de 15,5 milioane euro pentru lucrări suplimentare la Magistrala 5Metrorex a atribuit un contract de 69 milioane lei (15,5 milioane euro) fără TVA asocierii Astaldi - FCC - Delta ACM - AB Construct pentru lucrări suplimentare la un tronson al Magistralei 5 Drumul Taberei - Pantelimon.

Metrorex a atribuit un contract de 15,5 milioane euro pentru  lucrari suplimentare la Magistrala 5
Metrorex a atribuit un contract de 15,5 milioane euro pentru lucrări suplimentare la Magistrala 5

Contractul vizează lucrări de deviere a reţelelor edilitare aferente Magistralei 5, secţiunea Râul Doamnei - Opera (Haşdeu), conform cerinţelor precizate în caietul de sarcini, se arată în anunţul de atribuire al Metrorex.

Lucrările au fost adjudecate la 28 iunie prin negociere fără anunţ de participare, pentru preţul cel mai scăzut, fiind estimate iniţial la 75 milioane lei fără TVA, informează Mediafax.

În martie 2011, Metrorex a semnat cu această asociere un contract de 918,9 milioane lei, fără TVA, pentru lucrările de rezistenţă a respectivei secţiuni, cu o lungime totală de 6,2 kilometri şi 9 staţii.

Un alt doilea lot, pentru construcţia staţiei şi depoului Valea Ialomiţei, parte a Magistralei 5, a fost adjudecat la vremea respectivă de Max Boegl, pentru 231,6 milioane lei, fără TVA.

Comisia Europeană a aprobat finanţarea infrastructurii metroului cu fonduri europene.

"Suntem în discuţii cu companiile care lucrează pe Magistrala 5, întreaga magistrală, şi cu cei de la Max Boegl, şi cu cei de la Astaldi, pentru a vedea dacă dumnealor consideră că pot să continue aceste contracte după normele şi exigenţele Comisiei Europene. După cum ştiţi, Comisia Europeană ne cere contracte clare, fără ordine de variaţii mari, lucrări de calitate şi executate în timp. Dacă îşi vor asuma aceste lucruri, cele două companii, cu siguranţă în cel mai scurt timp vom demara activitatea, pe bani europeni. Dacă nu, nu", a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.


Etichete: metrou drumul taberei

0/1 COMENTARII
Georgica
06 iul 15:10
+0
VOTURI
-0
De mai bine de o luna nu functioneaza semafoarele de la intersectia str.Drumul Taberei cu str. General Vasile Milea.Desi am facut sesizare la Dispeceratul de Urgenta al capitalei la nr.de tel.0800800882 si la Dispeceratul Politiei Rutiere la nr. de tel. 021 9544 nu s-a rezolvat nimic nici pana in prezent,ambele institutii motivandu-mi faptul ca semafoarele sunt defecte din cauza lucrarilor si ca toate semafoarele din zona lucrarilor Metrorex Drumul Taberei sunt in administrarea firmei Astaldi.Va rog frumos faceti ceva pentru a se repara semafoarele de la intersectia mai sus mentionata,este o intersectie foarte periculoasa,venind de pe str. General Vasile Milea in directia Razoare nu te poti asigura din partea stanga nu exista vizibilitate din cauza blocului.De 3 zile nu functioneaza nici semafoarele de la Piata Moghioros.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE