Metrorex cumpără 150 milioane de cartele magnetice și contactless în următorii patru aniCompaniile Paragon Identification și Cubit France Technologies, din Franța, alături de Ceracarta Spa, din Italia și asocierea Inform Lykos și Austria Card au depus oferte pentru livrarea unui număr de 149,8 milioane de cartele magnetice și contactless destinate accesului în stațiile Metrorex prin ușile batante care vor fi montate de UTI Grup. Valoare estimată a contractului se ridică la 36,5 milioane de lei, fără TVA.

Metrorex cumpara 150 de cartele magnetice si contactless
Metrorex cumpără 150 de cartele magnetice și contactless

Contractul are o durată de patru ani și va fi finanțat din subvenție de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale transportatorului, potrivit profit.ro.

De asemenea, în cadrul licitației a depus ofertă și asocierea Quantum Protect Cluj-Napoca și Calmell din Spania, însă aceasta a fost respinsă de comisia de evaluarea a transportatorului în ședința de deschidere a documentelor. Peste jumătate din cartele magnetice cumpărate vor fi de două călătorii, la care se adaugă cartele magnetice de 10 călătorii - 18,7 milioane de bucăți, carduri contactless - 49 milioane de bucăți și carduri contactless reîncărcabile - 1,8 milioane de bucăți.

"Metrorex are în vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedură separată. În acest caz avem în vedere achiziționarea unor porți de acces care să aibă încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor contactless ce vor fi emise de Metrorex, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cât și a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare), astfel încât se vor achiziționa carduri contactless (reîncârcabile și de unică folosință), înainte de punerea în funcțiune a sistemului de taxare modernizat, atât pentru teste, cât și pentru emiterea de titluri de transport pentru publicul călător. Cardurile contactelss se vor utiliza în cadrul sistemului de taxare pentru Metrorex, RATB și posibil alți operatori de transport, iar acestea trebuie să fie total compatibile cu sistemul de taxare modernizat", se arată în caietul de sarcini al licitației.


La mijlocul lunii decembrie 2015, Metrorex a atribuit asocierii formate din TIAB, UTI Grup și Logic IT Consult contractul prin care accesul călătorilor la metrou se va face prin porți batante, dotate cu aparate de citire a cardurilor contactless, dar și a actualelor cartele magnetice, turnicheții de trecere urmând să fie înlocuiți pe parcursul acestui an. Estimat la 149,99 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit pentru 149,7 milioane de lei, fără TVA, conform datelor operatorului de transport.

Etichete: achizitii metrorex, cartele metrou, licitatie cartele metrou, Metrorex, metrou

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h