Metrorex a recunoscut! Deschiderea metroului din Drumul Taberei a fost forțată electoralMetrorex a transmis, joi, precizări referitoare la Magistrala M 5, menţionând că mai sunt finisaje de completat în staţiile Academia Militară, Eroilor şi Parc Drumul Taberei, iar în această periadă de început este posibil să apară şi anumite nesincronizări. Compania transmite că redistribuirea trenurilor pe noua magistrală nu va afecta intervalele de succedare de pe celelalte magistrale. Magistrala M5 a fost inaugurată cu mare fast de către președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și întreaga șefime liberală.

Metroul din Drumul Taberei, inaugurat
Metroul din Drumul Taberei, inaugurat

 

Metrorex a transmis, joi, precizări cu privire la proiectul magistralei de metrou M 5 şi detalii despre evoluţia proiectului, informează News.ro.

"Sigur că mai sunt anumite finisaje de completat, câteva accesuri de finalizat în staţiile Academia Militară, Eroilor şi Parc Drumul Taberei. De asemenea, pentru această perioadă de început este posibil să apară şi anumite nesincronizări în funcţionarea optimă a sistemelor, în condiţiile în care din motive externe şi nedorite de Metrorex, această magistrală nu beneficiază încă de trenuri noi prevăzute a fi echipate cu cel mai modern sistem de supraveghere şi conducere a traficului. Menţionăm că întreaga construcţie şi toate sistemele au o garanţie de minim 5 ani. După 15 septembrie a.c. alături de constructorii acestei magistrale sunt prezenţi în staţii şi salariaţii Metrorex care sunt instruiţi să intervină în scopul asigurării celor mai bune condiţii de transport", a transmis, joi seară, Metreox.

Compania a transmis că în Drumul Taberei are circa 300.000 de locuitori.

"Raportat la acest număr, capacitatea proiectată pentru transportul călătorilor pe noua magistrală de metrou este de 50.000 călători/oră/sens. În cadrul acestui proiect, Metrorex are în vedere achiziţia a 13 trenuri noi de metrou care vor permite micşorarea intervalului de succedare de 6 minute. Facem precizarea că redistribuirea trenurilor din flota actuală pe noua magistrală, nu va afecta intervalele de succedare de pe celelalte magistrale, întrucât sunt introduse în circulaţie, trenuri de tip IVA, iar acolo unde este necesar (la orele de vârf de trafic) se vor introduce trenuri suplimentare", a mai transmis compania.

Potrivit Metrorex, prin această investiţie, transportul de suprafaţă, atât cel public cât şi cel privat este degrevat, ceea ce conduce la reducerea poluării, reducerea numărului de accidente, limitarea degradării drumurilor, cu implicaţii importante asupra calităţii vieţii din punct de vedere al condiţiilor de mediu şi condiţiilor generale economico-sociale (realizarea de economii la carburanţi şi întreţinere, reducerea timpilor de deplasare).

"În continuare, Metrorex va administra operarea întregului ansamblu al noii linii de metrou şi pentru a menţine în condiţii optime de exploatare, Magistrala 5 de metrou, invităm publicul călător să utilizeze în mod adecvat reţeaua de metrou, să respecte regulile de circulaţie şi cele determinate de pandemia Covid 19",a mai transmis Metrorex.

Magistrala M 5 a fost inaugurată, marţi, la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor.

Etichete: deschidere, Drumul Taberei, m5, măsuri, Metrorex, metrou

0/2 COMENTARII
Adrian
24 sep 09:58
+0
VOTURI
-0
Si unde se precizeaza ca a fost fortata electoral? Doar ca mai sunt cateva finisaje de terminat, care nu influenteaza cu nimic circulatia? Bai, terminati sa mai fiti PSD-isti infecti.
Ali-Baba
21 sep 14:40
+0
VOTURI
-0
Nu va mai agitati atata ca fata de M4 pe M5 sunt metrouri noi. Pe M4 inca merg garnituri ASTRA IVA fata de alea noi pe M5 ! Rusine ca pe M4 nu introduceti trenuri noi iar presa dezinformeaza poporu ! Inainte sa scrieti o stire mergeti in teren sa vedeti ca pe M4 sunt garnituri vechi de metrou nu ca cele noi pe M5 !! M4 are trenuri model vechi ASTRA IVA asa ca nu mai mintiti poporu aici !!! Sunt locuitor in cartierul Bucurestii Noi si merg in fiecare zi cu metroul de la Parc Bazilescu si pe langa ca sunt porti vechi de intrare cu bare se folosesc garnituri model ASTRA IVA pe M4 !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE