Metrorex vrea să renunțe la cardurile contactless comune cu RATB-ulConducerea Metrorex vrea să renunţe la cardurile contactless comune cu transportul de suprafață, din cauza unei datorii uriaşe pe care RATB-ul o are faţă de Metrorex. "Pe românește, RATB ne-a furat banii" - spune directorul Metrorex. Cum vor trebui să procedeze călătorii, aflați din materialul de mai jos.

Metrorex a  renuntat la cardurile contactless, din cauza RATB-ul
Metrorex a renunţat la cardurile contactless, din cauza RATB-ul
Foto: romaniatv.net

Reprezentanţii Metrorex vor să renunţe la cardurile contactless, din cauza unei datorii de aproape 20 milioane lei, pe care Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) o are faţă de Metrorex. Suma provine din titlurile de călătorie încasate de RATB pe cardurile comune pentru RATB şi metrou.

"Avem probleme cu RATB-ul pentru că au să ne dea nişte bani. Este vorba de o datorie de aproximativ 20 milioane lei. Aceştia sunt banii încasaţi de ei, pe titlurile noastre de călătorie. Cert e că dânşii ne-au deturnat banii. Pe româneşte ne-au furat banii şi i-au folosit în scopurile lor, deşi nu aveau acest drept. Am mers în instanţă, acum am înţeles că au şi probleme. Am fost la negocieri cu dânşii, am avut câteva întâlniri, se pare că şi rupem acest protocol cât de curând pentru că s-a luat decizia în consiliul administrativ", a declarat, pentru B365.ro, Aurel Radu, directorul general al Metrorex.

În cazul în care protocolul încheiat de Metrorex cu RATB pentru cardurile comune contactless se va întrerupe, oamenii vor trebui să cumpere tichete de călătorie separate pentru călătoriile cu metroul. "Pe perioada întreruperii protocolului nu se vor mai elibera carduri comune pentru metrou şi RATB", a explicat Marin Aldea, director Managementul Operaţiunilor, în cadrul Metrorex.

"Este un disconfort pentru călători, nu este o veste bună, dar este evident că nu ne permitem să pierdem aproximativ 2 milioane de lei în fiecare lună, pentru că ei nu vor să ne dea banii noştri, pe care îi încasează pentru noi. Procedura e în felul următor: până la data de 25 a lunii următoare pentru luna de calcul noi trebuie să le dăm decontul, cât înseamnă ceea ce s-a taxat la metrou cu cardul comun de RATB, apoi au 30 de zile. Asta înseamnă o întârziere de 55 de zile pe care noi am acceptat-o prin contract. În această perioadă ei utilizează banii. Din păcate, de anul trecut, de prin februarie - martie, noi nu am mai primit niciun leu de la RATB pe aceste titluri comune", a spus Cosmin Dinescu, consilierul personal al şefului Metrorex.

În replică, reprezentanţii RATB au declarat, pentru B365.ro, că: "în urma întâlnirilor avute în ultimele două săptămâni, între reprezentanţii conducerilor executive ale celor două companii (n.r. - RATB şi Metrorex), s-a convenit ca suma datorată, în cuantum de 17,3 milioane lei, să fie achitată în tranşe, în termen de 90 de zile".

RATB are datorii foarte mari şi faţă de statul român, fiind pe primul loc în topul datornicilor la bugetul de stat, cu datorii totale de 443 de milioane de lei. Regia datoreaza 221 de milioane de lei restanţe la plata TVA şi 222 de milioane de lei dobânzi şi penalităţi, conform datelor de la ANAF, valabile la 31 decembrie 2013. Regia Autonomă de Transport Bucureşti mai are şi datorii de 23,7 milioane de lei către bugetul asigurărilor sociale, sumă pentru recuperarea căreia s-a declanşat executarea silită.

Directorul general al RATB, Adrian Câmpurean şi-a înaintat demisia la jumătatea anului trecut, motivând că nu are bani suficienţi pentru modernizarea RATB. După demisia acestuia, primarul Capitalei, Sorin Oprescu a spus că Regia se poare descurca cu ce are şi că din partea Primăriei, în subordinea căreia se află, nu va primi mai mult.

Citește și Cresc subvențiile pentru RATB, anul acesta. Câți bani va primi Regia pentru acoperirea biletelor 

Etichete: Aurel Radu, card, carduri contactless, Metrorex, metrou, realitatea, Regia Autonomă de Transport Bucureşti

0/6 COMENTARII
Rodica
21 feb 15:49
+0
VOTURI
-0
Ce jigodii...cand vreodata au emis cei de la METROREX bon fiscal pentru catrtelele care se cumpara asa cum face RATB-il? ce jigodii ,cata fiscalitate sa vinzii mii de cartele sa nu emiti nici macar un bon ...mai au si tuperul.
Alex
21 feb 15:49
+0
VOTURI
-0
Se acord, dar costurile cu implementarea sa fie reținute din salariul lor nu din buzunarul nostru.
qndei
21 feb 15:18
+0
VOTURI
-0
@ andqei
Wow, ce jmeker e tu, skrii de pe telefon. Smartphone, ca smartuser mai greu...

Stii tu ceva in plus, de ii faci pe aia de la RATB "porci" cu un singur i? Sau doar te bagi in seama?
Mai bine ai baga de seama ca e cineva care doreste falimentarea RATB cu orice pret. Iar dintre suspectii de serviciu ii putem enumera pe aia care au firme de transport in comun. Si sa te vad cum mai mergi tu cu autobuzul daca vor fi numai privati care-si vor pune tariful pe care-l vrea buzunarul lor.
Sau tu esti unul de-ala care merge doar cu masina si doreste parcari pe prima banda si in statiile de autobuz? Tarane...
andqei
21 feb 14:36
+0
VOTURI
-0
foarte bine, sa termine cu porci0aia de la ratb. @bob:banii ii incasa ratb, nu metrorew.,
Cris
21 feb 14:35
+0
VOTURI
-0
Niste tampiti. Pana acu' trebuiau sa fuzioneze cele doua regii, intr-una singura, iar tarifele trebuiau sa scada cu cel putin 20% pentru Metrorex.

Trebuie facute niste bilete unice cu care sa poti circula pe o linie intreaga nu numai pe fragmente cum este in prezent. E furt la buzunarul cetateanului.
Bob
21 feb 12:31
+0
VOTURI
-0
Ce minicuna, pai metrorez are datorii la RATB pentru ca terminalele/validatoarele portocalii care accepta traznactii contactless sunt ale RATB, iar Metrorex nu plateste nimic catre RATB pentru acest serviciu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE