METROREX instalează noile sisteme de acces la metrou CONTACTLESS. Staţiile, ÎNCHISE ETAPIZATSTAŢII ÎNCHISE la METROU. Metrorex anunţă începerea lucrărilor de modernizare a sistemului de control – acces în 41 de staţii de metrou. Modernizarea se va face în 5 etape şi are ca obiectiv îmbunătăţirea serviciilor şi creşterea confortului în timpul călătoriilor cu metroul.

STAŢII ÎNCHISE la METROU. Înnoirea sistemului de control – acces presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheţi cu porţi de acces batante care facilitează atât intrarea, cât şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă.

Noile porţi de acces vor fi dotate atât cu un sistem de citire a benzii magnetice pentru actualele cartele, cât şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless. Acesta din urmă va putea fi utilizat după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control – acces din toate staţiile de metrou.

Totodată, în cadrul proiectului sunt achiziţionate 139 de automate moderne de vândut cartele, care sunt prevăzute să dea rest şi să funcţioneze inclusiv cu POS.

Lucrările de modernizare încep la sfârşitul lunii martie

STAŢII ÎNCHISE la METROU. Lucrările de execuţie pentru modernizarea sistemului de control acces vor începe la sfârşitul acestei luni. Acestea vor fi executate treptat, pentru fiecare acces în parte, şi vor fi corelate în funcţie de fluxurile de pasageri. În cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, s-a avut în vedere să nu se execute lucrări simultan în două staţii învecinate.

În staţiile de metrou cu mai multe accesuri, lucrările se vor executa etapizat. Se va închide câte un singur acces până la modernizarea completă a acestuia, după care se va trece la celălalt acces, pentru a se asigura intrarea/ieşirea în staţie.

Din motive de securitate şi siguranţă a călătorilor, pe durata implementării proiectului, staţiile cu un singur acces, vor fi închise pe o perioadă de maxim o săptămână. Acestea sunt: Pantelimon, Lujerului, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brâncoveanu.

STAŢII ÎNCHISE la METROU.Lucrările aferente acestei etape se vor desfăşura în vara acestui an, începând cu luna iunie, când fluxul de călători este scăzut.

Metrorex va lua toate măsurile necesare pentru ca perioada de execuţie a lucrărilor să fie cât mai scurtă, iar impactul asupra călătorilor să fie minim.

În stația Republica a fost implementat proiectul pilot pentru efectuarea testelor de funcționare a echipamentelor de control – acces. Acestea au înregistrat rezultate pozitive.

STAŢII ÎNCHISE la METROU. Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.

Etichete: bilete metrou, Metrorex, metrou, sistem acces metrou, statii inchise, statii inchise metrou

0/4 COMENTARII
Bieleta
08 mar 16:42
+0
VOTURI
-0
Cris: "Va iesi cu ingramadela maxima, la primele ore, in statiile intens circulate, daca accesul se va face pe o singura intrare. ISU ar trebui sa interzica acest lucru"
Daca mergeai si tu cu metroul, macar din cand in cand, poate aflai ca sunt cateva statii de metrou cu O SINGURA intrare. ISU ar trebui sa le inchida, nu?

In rest, si la tine aceeasi repetare obsesiva de cuvinte si fraze cheie, tabloide. Aia sunt spagari, sa inchidem tot, sa distrugem tot.
Ma tembelule, tu ceva creativ poti propune?
Cris
07 mar 20:26
+0
VOTURI
-0
Investitie tembela. Actualele cartele de hartie trebuie desfiintate si introduse carduri de plastic, altflel nu se justifica milioanele de euro date pe noul sistem de acces.
Va iesi cu ingramadela maxima, la primele ore, in statiile intens circulate, daca accesul se va face pe o singura intrare. ISU ar trebui sa interzica acest lucru, pentru ca in caz de incendiu o merlesc foarte multi in panica care se va crea pe o singura intrare in statia de metrou. In rest, articol tabloid, in stilul cunoscut, cu repetare obsesiva de cuvinte si fraze cheie, tabloide, pentru ridicarea rankingului la indexare tabloida.
Ionut
07 mar 20:03
+0
VOTURI
-0
Statia "Lujerului" s-a numit "Armata Poporului", nu "Aparatorii Patriei" .
Cutarica
07 mar 17:25
+0
VOTURI
-0
Este al treilea sau al patrulea articol pe aceasta tema, de pe acest site, care repeta practic aceleasi lucruri, fara sa ofere nici o noutate!! De ce nu spuneti de exemplu care va fi prima statie care se va inchide? Sau data concreta la care se va inchide pentru modernizare? Referitor la data ati scris in toate cele 3-4 articole ca va fi "la sfarsitul lunii martie". Mai exact cand? In ce zi??

Alt aspect: Statia "Aparatorii Patriei" se numeste "Lujerului" DE VREO 8 ANI DE ZILE (din 2009). De ce repetati veceha denumire?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE