Metrorex, precizări despre titlurile comune de călătorie cu RATBMetrorex informează călătorii că pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat în data de 29.11.2017, în consultare publică proiectul de Ordin al Ministrului Transporturilor privind introducerea în oferta tarifară a Metrorex a titlurilor comune de călătorie cu RATB.

RATB
RATB

Metrorex face următoarele precizări:

  • titlurile de călătorie existente ale Metrorex și RATB vor rămâne valabile și după implementarea tichetului unic;

costul biletului unic este alcătuit din: costul biletului RATB în valoare de 1,30 lei, costul biletului Metrorex în valoare de 2,50 lei la care se adaugă costul cardului și cheltuielile cu mentenanța.

  • "Biletul unic Metrorex – RATB reprezintă o facilitate pentru călătorii care utilizează mai mult de două mijloace de transport ale celor doi operatori", este menţionat în comunicatul Metrorex.

De asemenea, reprezentanții Metrorex subliniază că pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat în data de 29 noiembrie, în consultare publică, proiectul de Ordin al Ministrului Transporturilor privind introducerea în oferta tarifară a Metrorex a titlurilor comune de călătorie cu RATB.

De altfel, Ministerul Transporturilor organizează, joi, la solicitarea societății civile, ședința publică de dezbatere a proiectului de Ordin al ministrului de resort privind introducerea în oferta tarifară a Metrorex a titlurilor comune de călătorie cu metroul și RATB.

Potrivit organizatorilor, pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse: prezentarea proiectului de act normativ și discutarea observațiilor și propunerilor referitoare la acest proiect.

Conform proiectului, Metrorex va introduce în circulație biletul unic 60 minute, în valoare de 5 lei, și biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie valabile pe liniile urbane RATB și Metrorex, al cărui preț va fi de 34 de lei. De asemenea, va fi disponibil și abonamentul de o zi valabil pe liniile urbane RATB și Metrorex, care va fi pus în vânzare la prețul de 17 lei, se arată în proiect.

Biletele unice vor putea fi încărcate pe suport contactless ultralight și validate, atât la porțile de acces din stațiile de metrou, cât și la validatoarele din mijloacele de transport de suprafață.

Implementarea noilor titluri de călătorie a fost agreată prin Acordul de principiu privind oferta tarifară integrată pentru sistemul de transport public din municipiul București semnat de către primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, în data de 29 noiembrie 2017.

Etichete: bilete comune, bilete metrorex ratb, bilete ratb metrorex, bilete unice, Bucureşti, Metrorex

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE