GREVA METROU. Sindicaliştii ameninţă cu greva generală şi blocarea circulaţiei trenurilorGREVA METROU. Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) anunţă, vineri, că ar putea fi declanşat un conflict colectiv de muncă la nivelul Metrorex, ce ar putea duce la o grevă generală şi la blocarea trenurilor de metrou, după ce o nouă rundă de negocieri privind încheierea unui Contract Colectiv de Muncă, pentru anul 2016-2017, s-a sfârşit fără prea multe rezultate.

Metrou
Metrou

GREVA METROU. Negocierile dintre USLM şi Metrorex SA au durat peste cinci ore, dar anumite puncte au rămas în divergenţă, în special cele referitoare la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, spun reprezentanţii sindicaliştilor potrivit news.ro.

Potrivit USLM, actualul Contract Colectiv de Muncă va expira în 23 octombrie.

"În acest moment există premisele declanşării unui conflict colectiv de muncă la nivelul Metrorex SA ceea ce poate conduce la greva generală şi la blocarea circulaţiei trenurilor de metrou", arată sindicaliştii.

GREVA METROU. În luna august, circa 500 de angajaţi ai Alstom, societatea care asigură mentenanţa la metrou, au fost în grevă de avertisment. Angajaţii, membri ai USLM, au fost nemulţumiţi de faptul că societatea nu a dat curs solicitării lor de a semna un nou Contract Colectiv de Muncă, în care să fie prevăzută o majorare cu opt la sută a salariilor. Alstom are un contract de mentenanţă cu Metrorex încheiat în 2003 pentru 15 ani.

Etichete: greva bucuresti, grevă metrou, Metrorex, metrou, sindicalisti metrou

0/1 COMENTARII
PREZIOSO
14 Oct 15:16
+0
VOTURI
-0
Salarii mai mari?! Nu si-au acoperit salariile din preturile crescute ale cartelelor?! RUSINE!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h