Metrorex vrea să cumpere energie electrică de aproximativ 90 de milioane de leiMetrorex vrea să achiziţioneze energie electrică pentru un an, în perioada 1 iulie 2013 - 30 iunie 2014, în baza unui contract cu o valoare estimată la 88,9 milioane lei, inclusiv TVA. 

In ultima perioada, trenurile de metrou inregistreaza intarzieri dese si franeaza brusc
În ultima perioadă, trenurile de metrou înregistrează întârzieri dese şi frânează brusc

Operaţiunea vizează achiziţia a circa 175.000 MWh energie electrică, livrată profilat, şi va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.  Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10 mai.

De menționat că ultima scumpire a cartelei de metrou s-a datorat, printre altele, chiar contractelor pentru furnizare de energie electrică. Cheltuielile Metrorex cu energia elec­tri­că crescuseră cu 38% în 2012 faţă de 2011, preţul crescând și el la363 de lei/MWh faţă de 262 de lei/MWh. Drept urmare, Metro­rex a majorat tarifele la călătoriile cu me­troul cu 50%.

La finalul lunii mai 2012, Metrorex organiza o licitaţie pentru achiziţia de energie electrică în valoare de circa 63 mil. lei (13,7 mil. euro), necesarul pentru perioada iunie-31 mai anul viitor. Licitaţia a fost câştigată de com­pa­nia CEZ Vânzare, una dintre cele mai mari companii de furnizare a energiei electrice din piaţa locală, controlată de cehii de la CEZ. 

Etichete: contracte, electricitate, energie electrică, Gheorghe Udrişte, Metrorex

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE