Metrorex vrea să plătească aproape 6 milioane euro pe an pentru paza la metrouMetrorex vrea să plătească aproape 6 milioane de euro pe an pentru paza la metrou, potrivit unui acord-cadru pe care compania vrea să-l încheie.

Metrorex vrea sa plateasca aproape 6 milioane euro pe an pentru paza la metrou
Metrorex vrea să plătească aproape 6 milioane euro pe an pentru paza la metrou
Foto: investigatiimedia.ro

Serviciile de pază, monitorizare şi intervenţii la metroul din Capitală vor costa până la 14,8 milioane de euro pe o durată de 30 de luni (aproape 6 milioane de euro pe an - n.r.), potrivit unui acord-cadru pe care Metrorex vrea să-l încheie.

Anterior, Metrorex a organizat o licitaţie pentru un acord-cadru pe patru ani, care se ridica la 80 milioane lei fără TVA. Compania a anulat însă această licitaţie întrucât voia să reducă durata acordului-cadru. "Luăm în considerare reducerea perioadei contractuale. Urmează să facem o nouă procedură. Trebuie să micşorăm numărul de ani. S-a renunţat la ideea de contract mare, pe patru ani. Licitaţia anterioară pentru încheierea unui acord-cadru pe patru ani s-a anulat, nu mai există. S-a făcut una pe trei luni şi, în condiţiile în care o reluăm, putem să o reluăm cum vrem noi. S-a făcut contract pe trei luni astfel încât să se asigure continuitatea serviciilor de pază. Nei Guard a venit cu preţul cel mai mic pe perioada asta (n.r - contractul de trei luni)", a declarat anterior, pentru B365.ro, directorul general al Metrorex, Aurel Radu.

"Asigurarea serviciilor de pază, monitorizare şi intervenţie se va face după un program astfel stabilit încât să acopere atât intervalul orar în care staţiile şi trenurile de metrou sunt disponibile (conform orarului/ graficului de circulaţie) accesului publicului pentru efectuarea călătoriei, precum şi pe timpul nopţii, acolo unde analiza de risc la securitate fizică şi planurile de pază impun acest lucru", se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de achiziţie, potrivit Mediafax.

Serviciile vor viza staţiile, trenurile, depourile şi obiectivele din reţeaua metroului.

Valoarea estimată, fără TVA, a acordului este cuprinsă între 39,2 milioane lei şi 52,9 milioane lei.

"Numărul de contracte subsecvente estimate a fi încheiate: minim 3 şi maxim 30. Durata estimată a contractelor subsecvente: între 1 şi 12 luni. Valoarea estimată a unui contract subsecvent: minim 1,3 milioane lei şi maxim 21,1 milioane lei", potrivit anunţului lansat de administratorul metroului.

Proiectul va fi finanţat din subvenţie de la bugetul de stat şi veniturile proprii ale companiei Metrorex.

Furnizorul serviciilor va fi selectat prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, iar firmele interesate pot depune oferte până la 25 noiembrie.

Metrorex a atribuit la 31 iulie un contract de 2,43 milioane lei, fără TVA, companiei Scorseze Security International, pentru prestarea serviciilor de pază în staţiile, trenurile şi depourile de metrou pe o perioadă de 2 luni.

"Deoarece durata de timp necesară pregătirii şi derulării procedurilor pentru licitaţia privind atribuirea noului contract de pază s-a prelungit peste limita la care vechiul contract de pază urma să expire şi pentru a se evita situaţia în care obiectivele Metrorex ar fi rămas fără pază, s-a aprobat de către conducerea societăţii continuarea prestării de către Scorseze Security International a serviciilor de pază pentru o perioadă limitată la 2 luni, în aceleaşi condiţii (număr total de ore/lună care au fost stabilite prin contractul încheiat în 2010)", au precizat reprezentanţii Metrorex, potrivit Mediafax.

Metrorex a mai avut încheiate cu Scorseze Security International patru contracte, semnate în 2001, 2006, 2007 şi 2010, ultimul având o valoare de 51,7 milioane lei fără TVA.

Etichete: Aurel Radu, contract firma paza, licitaţie, Metrorex, Metrorex SA, metrou, metrou bucuresti, pază, servicii de pază

0/1 COMENTARII
Dan
08 nov 14:48
+0
VOTURI
-0
Degeaba atata cheltuiala daca camerele de supraveghere sunt inactive sau neurmarite. Paznicii prezenti sunt buni, cel mult pt. zonele caselor. Trebuie folosite camerele existente, adaugate altele la gurile de metrou si holuri si ce e mai important, angajati agenti in civil care sa circule permanent, cu aparatura de emisie/receptie disimulata in MP-3, cu care sa comunice in timp real cu echipe operative gata sa intervina in orice moment pentru depistarea si expunerea publica, pt. inceput a respectivilor pt. ca apoi sa fie amprentati, bagati in banca de date si monitorizarea acestora la urmatoarele prezente in metrou. Multe dintre mazgaleli pot fi gasite in mai multe locuri. Ar trebui fotografiate, conexate si urmarite si prin institutii de invatamant, unde putem gasi autorii... De ce camerele de supraveghere nu sunt conectate intr-un studio central aflat in sediul Metrorex unde sa fie suprasupravegheate, de unde monitorii umani de statii sa fie avertizati ca nu-si fac datoria...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE