METROU DRUMUL TABEREI. FINALIZAREA LUCRĂRILOR, AMÂNATĂ pentru încă un ANBucureştenii din Drumul Taberei vor putea circula cu metroul abia din a doua parte a anului 2018, şi nu de la finele acestui an, după cum anunţau recent autorităţile. Cel mai probabil, vor circula cu trenuri vechi.

Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei, a fost prevăzută iniţial pentru punerea în funcţiune la sfârşitul anului 2017. Punerea în funcţiune cu călători va depinde, însă, de soluţionarea contestaţiilor sau reluarea licitaţiei pentru achiziţia de noi trenuri şi, respectiv, demararea achiziţiei sistemului de siguranţă a traficului (care trebuie montat pe trenurile noi).

"Metrorex continuă proiectul într-un ritm accelerat şi susţinut şi, ca soluţie de accelerare a procesului, a demarat deja achiziţia sistemului de siguranţă, cu utilizarea materialului rulant existent şi montarea echipamentelor pe trenurile din flota sa. Finalizarea lucrărilor este estimată pentru primul semestru al anului 2018", a declarat pentru economica.net Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

El a mai spus că motivele de amânare a termenului propus sunt independente de societate. Principalele trei cauze care ar putea duce la amânarea inaugurării acestui tronson în 2017 ar fi: atingerea parametrilor proiectaţi pentru instalaţii pe parcursul probelor tehnologice după terminarea lucrărilor, contractarea cu întârziere - din cauza unor contestaţii în procedura de achiziţie - a sistemului de siguranţă a traficului şi finanţarea insuficientă a lucrărilor pe anul 2017.

Citiţi mai mult pe Economica.net.

Etichete: Drumul Taberei, lucrari drumul taberei, metrorex drumul taberei, metrou drumul taberei

0/7 COMENTARII
Ghita
24 ian 17:38
+0
VOTURI
-0
Cris tata, te-a mai intrebat cineva mai devreme, dar vad ca nu citesti decat ce-ti convine: Ce legatura are Primaria cu Metrorexul?
Cumva metroul e facut de Primarie? Sau ce vrei sa-ti faca Firea? O placinta cumva, ca tot ii zici bucatareasa? Sau ce anume? Sau nu conteaza, o iei si tu ca la televizor, cu acuzatii doar de dragul lor, fara dovezi?

Ia o pauza permanenta de la A3 si RTV si incearca sa intelegi ca atunci cand afirmi ceva trebuie sa ai si dovezi. Aia care afirma fara dovezi sunt oameni importanti, numerele doi si trei in stat, nu paduchi ca tine!
Sa va futa cainii
24 ian 09:49
+0
VOTURI
-0
Trebuia sa fie gata din 2015. Cartierul este paralizat. Astia de la Metrorex ar trebui legati urgent.
Cris
23 ian 16:57
+0
VOTURI
-0
@orex

Pentru ca atunci se lucra serios, nene, nu ca labele astea triste... Sa vina Bucatareasa, sa se implice, sa vada de ce se intarzie...
orex
23 ian 16:51
+0
VOTURI
-0
Incompetenta e la cote alarmnante in Romania. Cum pe vremea lui Ceausescu s-a executat M2 in 6 ani si acum, cu toata tehnologia si pe bani europeni nu sunt inca gata 6km?
Sandu al-III-lea
23 ian 15:37
+0
VOTURI
-0
Panaramele dracului.Pai nu va e rusine ba nesimtitilor sa faceti asa ceva?Cretinii dracului de muncitori cu ziua ce sunteti.Lucrati cu 5-10 oameni pe statie fir-ati ai dracului sa fiti.Pai dupa ce ca aveti 1 an jumate intarziere voi va spalati pe maini si spuneti ca e independenta de voi toata treaba ba jegosilor ba.Daca nu faceam furnicar de oameni la fiecare statie si terminam anul asta ba tampitilor.In doua luni se lucreaza 5% pe statie?Trebuia venit cu muncitori chinezi,si acum era gata metroul.Ai nostri sa stea in somaj daca lucreaza asa.Sa nu-i angajeze nimeni.
Radu
23 ian 13:02
+0
VOTURI
-0
Ce treaba are Primaria Capitalei cu Metrorex, care este in subordinea Ministerului Transporturilor? Intelegem cu totii ca ai niste fantezii cu Firea (bucatareasa asa cum ii zici tu), dar chiar asa sa vorbim aiurea in tramvai?
Cris
23 ian 10:51
+0
VOTURI
-0
S-a intarziat nepermis de mult cu acest proiect. Nu inteleg cum de locuitorii din Drumul Taberei nu picheteaza Primaria Capitalei...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE