METROU DRUMUL TABEREI. Ultimul TERMEN dat de Metrorex pentru finalizarea PROIECTULUIMETROU DRUMUL TABEREI. Finalizarea lucrărilor la Metroul din Drumul Taberei era prevăzută la jumătatea anului viitor, conform celor mai recente estimări ale oficialilor de la Metrorex şi Ministerul Transporturilor. Cu toate acestea, într-un interviu acordat Digi24, şeful companiei de metrou a anunţat însă un nou termen, finalul anului viitor.

Statia Favorit
Staţia Favorit

METROU DRUMUL TABEREI. Metrorex vrea să repornească licitaţia de achiziţie de trenuri, după ce licitaţia anterioară a intrat în vizorul DNA. Dacă până la finalul lui 2017 nu vor sosi noile trenuri, pe relaţia Drumul Taberei - Eroilor vor circula garniturile Bombardier cumpărate în perioada 1999 - 2008.

"Acum practic avem nevoie de 26 de trenuri care să circule pe zona Eroilor-Drumul Taberei, pe tronsonul pe care vrem să-l punem în funcţiune la finele anului viitor, şi pe zona pe care urmează să o începem Eroilor-Iancului. Valoarea estimativă este de circa 150 de milioane de euro", a declarat Marin Aldea, director general al Metrorex.

În urmă cu aproape o săptămână, ministrul Transporturilor se arată mai optimist cu privire la finalizarea lucrărilor începute în urmă cu aproape 5 ani. Sorin Buşe, ministrul Transporturilor: „Finalizarea e prevăzută pentru semestrul doi al anului viitor, jumătatea lui 2017."

De asemenea, într-un comunicat transmis pe 15 septembrie, Metrorex anunţa, din nou, că lucrările la tronsonul Răul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 sunt prevazute a fi finalizate în primul semestru al anului 2017.

Cătălin Drulă, fostul consilier pe domeniul infrastructurii al premierului Dacian Cioloş, afirma la rândul său că sfârşitul anului 2017 este un termen realist pentru finalizarea lucrărilor la metroul spre Drumul Taberei.

METROU DRUMUL TABEREI. De asemenea, membri ai forumului de infrastructură Metrou Uşor apreciază că agonia finalizarii acestei secţiuni din Magistrala 5 s-a putea prelungi până la jumătatea anului 2018 şi că la licitaţia pentru achiziţia trenurilor vor participa numai produători de garnituri ieftine, având în vedere suma mică alocată, de 150 de milioane de euro.

Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

METROU DRUMUL TABEREI. Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita legătura intre vestul și centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,87 km, un număr de 10 stații si un depou.
Proiectul Magistrala 5, Secțiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei iși propune transportul unui numar de circa 64.000 călători/zi (la punerea în funcțiune) din zona deservită spre centrul oraşului, fiind de asemenea şi o legătură cu rețeua existentă de metrou, la staţia Eroilor.

Etichete: Drumul Taberei, metrou, metrou drumul taberei, termen finalizare metrou

0/6 COMENTARII
Pentru tralalaist
01 nov 12:26
+0
VOTURI
-0
Tu esti tralala, tembelule!
Vrei modernizari de cai de rulare? Ca in Pantelimon? Rebreanu? Sau unde s-au modernizat caile de rulare?
mitica
01 nov 12:24
+0
VOTURI
-0
Niste SF-uri nu facem si noi? Ca vin alegerile acusica. O autostrada suspendata, un carnat, ceva?! Oprica saracu' le facea pe toate daca nu-l inchidea Ciolos si Soros.
gica
01 nov 07:29
+0
VOTURI
-0
Modernizari de borduri si panselute cand are de gand sa mai inceapa Primaria Capitalei??? Cat le ia sa se organizeze???
Esti tralala?
31 oct 23:00
+0
VOTURI
-0
Mircea tu meriti un bilet de trimitere la psihiatru!
Mircea
31 oct 14:16
+0
VOTURI
-0
dddxy, tu meriti un "peron" modernizat in Ghencea 2.
dddxy
31 oct 14:11
+0
VOTURI
-0
Modernizări căi rulare și peroane când are de gând să mai înceapă Primăria Capitalei???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h