Metroul de Otopeni, supus consultării publicului: Unde vă puteți prezenta obiecțiilePlanul de Urbanism Zonal pentru Magistrala M6 de metrou se va mai afla în dezbatere publică timp de o săptămână, până pe 21 septembrie.

harta metrou M6 Piata Presei - Otopeni (Foto: dailybusiness.ro)
harta metrou M6 Piata Presei - Otopeni (Foto: dailybusiness.ro)

Linia de metrou va pleca din staţia 1 Mai de pe Magistrala 4, va avea o lungime de 14 km şi 12 staţii: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo (zona Băneasa Shopping Center), Washington (Institutul Național de Meteorologie), Paris (Academia de Poliție) și Bruxelles (zona de Centură -Otopeni) -  pe teritoriul Municipiului București și încă trei stații pe teritoriul localității Otopeni.

Conform Certificatului de Urbanism, M6 se va corela cu Închidere Inelul Median de Circulație la Zona Nord-Autostrada Urbana-tronson Lacul Morii- Soseaua Colentina -adică vestita Autostradă Suspendată a Primarului General Oprescu.

M6 se va corela și cu Pasajul rutier denivelat inferior pe direcția DN1, între Pod Băneasa și Aeroport Băneasa (cu subtraversarea b-dului Aerogării și b-dului Ion Ionescu de la Brad).

Planul de urbanism poate fi consultat aici.

Cetățenii care vor să aducă obiecții sau comentarii la Proiectul de Urbanism Zonal pentru magistrala M6, pe teritoriul Municipiului București, pot trimite aceste comentarii la adresa de mail serviciulurbanism@bucuresti-primaria.ro. sau pe site-ul pmb.ro.

Lucrările de construcţie vor începe în 2013, iar finalizarea lor este prevăzută pentru 2017-2018.

Etichete: hartă, Henri Coandă, m6, metrou, Otopeni, PUZ, staţii

0/11 COMENTARII
Gabriel
09 feb 17:39
+0
VOTURI
-0
Proaspat mutat in orasul Otopeni-Odai , vand caini europeni la pretul pietei deoarece postasul nu poate ajunge niciodata la timp (un fricos si jumatate!)sau schimb haita cartierului pe canalizare si apa curenta.Doritorii sa se adreseze celui mai gospodar primar din Romania ( Silviu Constantin Gheorghe-OTOPENI)! DNA-ul sa se abtina !
@Tudor
14 sep 15:44
+0
VOTURI
-0
Linia respectiva va fi facuta cu finantare japoneza, in plus cred ca trebuie sa incepem sa fim mai deschisi la minte, nu este nimic injositor in numele acelor statii, mai ales ca nu sunt in zone ce pot avea puncte de reper majore(chiar si asa, statia Washington daca nu ma insel este la noua ambasada SUA). Statia meteo nu este langa statia respectiva.
Decebal
14 sep 15:37
+0
VOTURI
-0
Denumirile gen Washington, Tokio, Paris... vor crea confuzii cu strazile cu acelasi nume.
DAC
14 sep 14:18
+0
VOTURI
-0
In loc de Piata Montreal propun sa se numeasca Piata Dacia. Si in loc de Piata Tokio propun sa se numeasca Piata D'Arc.
adr
14 sep 14:11
+0
VOTURI
-0
Sa se termine cat mai repede - este nevoie fff mare de aceasta linie de metrou. Se descongestioneaza ff melt DN1 in relatia cu aeropertul si nu mai vorbim de dezvoltarea urbanistica din zona.
George
14 sep 13:19
+0
VOTURI
-0
Eu zic ca statia Washington e mai aproape de ANM, deci cei care lucreaza aici o vor folosi pe aceea. Eu as dori sa stiu daca statiile pentru cele doua aeroporturi sunt in exterior sau interiorul cladirii. Daca sunt in exterior, accesul inspre aeroport sa fie acoperit, poate fi facut un tunel de pexiglas. Sa nu mergem prin vant, ploaie si zapada pana in aeroport.
Gigi
14 sep 13:11
+0
VOTURI
-0
Tudor ai dreptate, ANM e cea mai importanta institutie din zona, iar denumirile trebuie sa fie legate de zona. Strainii cand vin in Romania sa invete statiile. Dar si strazile din spatele Guvernului au denumiri de astea de capitale. Eu daca eram primar nu as fi acceptat asa ceva.
Radu
14 sep 13:09
+0
VOTURI
-0
Unde este legatura cu liniile existente ? Cum se poate ajunge de exemplu la Pta Victoriei de la aeroport ?
Tudor
14 sep 13:00
+0
VOTURI
-0
Statia Tokyo sa fie mai aproape de ANM, iar denumirea sa fie ANM. Cred ca ei merita mai mult respect decat cei care se duc la cumparaturi.Statiile trebuie sa aiba utilitate practica. Oricum, care-i faza cu denumirile alea? E in Tokyo vreo statie de metrou Bucuresti? Cand oare o sa incetam cu pupinc urismul asta?
MARIA
14 sep 12:44
+0
VOTURI
-0
IMEDIAT DUPA AEROPORTUL OTOPENI EXISTA CARTIERUL FERME-OTOPENI SI AR FI F.UTIL CA METROUL SA AIBE AICI ULTIMA STATIE,AVAND IN VEDERE CA SE AJUNGE F GREU IN OTOPENI SAU BUCURESTI DIN ACEST CARTIER FARA NICI-UN MAGAZIN ALIMENTAR,FARMACIE,PAINE,CABINET MEDICAL ETC

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h