Metroul din Drumul Taberei, finalizat în 2016. Când va fi gata tronsonul Pantelimon-IanculuiDirectorul general al Metrorex, Cătălin Homor, a declarat că tronsonul de metrou Eroilor-Drumul Taberei va fi finalizat la sfârșitul anului 2016, iar companiile Astaldi şi FCC sunt principalii pioni ai consorţiului care va executa lucrările.

Metroul din Drumul Taberei, finalizat in 2016. Cand va fi gata tronsonul Pantelimon-Iancului
Metroul din Drumul Taberei, finalizat în 2016. Când va fi gata tronsonul Pantelimon-Iancului
Foto: forum.metrouusor.com/ user Subway Guru

Valoarea contractului pentru tronsonul de metrou Eroilor-Drumul Taberei se ridică la 793 milioane lei fără TVA şi contractul va fi semnat zilele acestea. "Planul iniţial este un pic dat peste cap în ce priveşte situaţia trenurilor. Dacă nu vom avea niciun tren, vom aloca trenuri din flota existentă", a declarat Cătălin Homor citat de Ziarul Financiar.

"Acum proiectul de structură  pentru prelungirea metroului Drumul Taberei-Pantelimon e gata în proporţie de 90-95%. Sper ca într-o lună să demărăm licitaţia pentru structură. Preconizez că lucrările să înceapă în ianuarie 2016, lucrările de structură durează 25 de luni. Termenul de finalizare era 2018, dar se va duce în 2019 pentru Iancului-Pantelimon. Zona centrală este cea mai complicată. Una din condiţii este creditul de angajament care trebuie acordat de Ministerul Transporturilor şi de autoritatea de management, banii sunt din fonduri europene nerambursabile", a mai afirmat Homor.

În ceea ce privește metroul din Otopeni, Homor a anunțat că s-a investit destul de mult în proiectare și că urmeză să primească  38,5 milioane lei pentru a acoperi integral etapa de proiectare şi documentaţia de achiziţie.

"Suntem pregătiţi să lansăm licitaţia când vom avea angajamentul statului că va finanţa lucrările. Anul acesta va fi gata toată documentaţia. Sunt foarte optimist, sperăm că la finele anului să dăm drumul la licitaţie. Dacă dăm drumul la licitaţie anul acesta, tronsonul va fi gata în 2020", a declarat directorul general al Metrorex.

Mai mult, Cătălin Homor a spus că a fost lansată deja licitaţia pentru modernizarea sistemului de acces la metrou pentru integrarea RATB-Metrorex. "Am mers pe conceptul contactless. Sperăm că în octombrie să începem lucrările care durezază 8,5 luni, până la jumătatea anului viitor. Sper că în vară să putem avea din nou card comun RATB-Metrorex. Sper să nu fim nevoiţi din nou să suspendăm contractul", a spus Homor.

Etichete: Cătălin Homor, director general, Eroilor-Drumul Taberei, integrare, licitaţie, Metrorex, metrou drumul taberei, Pantelimon-Iancului, RATB

0/3 COMENTARII
www
26 mai 19:16
+0
VOTURI
-0
Atentionez locuitorii din Pantelimon ca firmele constructoare AU DEVASTAT DRUMUL TABEREI, LUCRIND IN SAPATURA DESCHISA TOATE STATIILE.
IN PLUS, AU FOST LASATE SA IA DIN STRADA SI SPATIILE ADIACENTE CIT AU VRUT SI PENTRU CIT TIMP AU VRUT, INTR-UN DISPRET TOTAL FATA DE CETATENI.
Nu-i lasati sa faca acelasi lucru in Pantelimon, iar ministerul transporturilor, primarul general si orice alte autoritati ale Statului, sa-si intre in atributiuni sau, daca nu o fac, ajutati-i !
kaa
26 mai 15:18
+0
VOTURI
-0
"2019 pentru Iancului-Pantelimon"
Aaahahahahaahhaahhahaahhaahahah
In 3 ani aici va fi statia ta de metrou!
gffgdg
26 mai 14:19
+0
VOTURI
-0
Va sa zica nici nu se usuca bine asfaltul proaspat turnat pe Sos Iancului si Pantelimon ca veniti sa spargeti pentru metrou... Bravo domnule! Baieti destepti! Cine plateste munca inutila si materialele risipite? Aaaa contribuabilul... Multumim functionarilor de la Primarie pe care ii platim luna de luna. Multumim!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE