METROUL DIN DRUMUL TABEREI. Lucrări întârziate, oamenii aşteaptă: "Era vorba de trei ani?"Bucureştenii ar putea circula cu metroul pe Magistrala 5 de la sfârşitul anului viitor. Acesta este ultimul termen avansat de autorităţi pentru metroul din Drumul Taberei, după ce anunţaseră că lucrările vor fi finalizate în luna martie 2017. Locuitorii din zonă, care trăiesc de mulţi ani în praf şi zgomot de şantier, nu ştiu dacă şi acest ultim termen va fi respectat.

Lucrari la metroul din Drumul Taberei
Lucrări la metroul din Drumul Taberei
Foto: B365.ro

Trenurile de metrou pe noua magistrala Drumul Taberei-Eroilor nu vor fi puse în funcţiune nici în martie 2017. Lucrările au acumulat noi întârzieri, astfel că şefii de la Metrorex au avansat ca termen de finalizare a lucrărilor sfârşitul anului viitor. 

"Este în lucru extinderea Magistralei 5 de la Eroilor la Drumul Taberei, la Râul Doamnei și stația și Depoul Valea Ialomiței. Este un proiect de 3,1 miliarde de lei. Are 10 stații și circa 6,8, aproape 7 kilometri lungime. Pentru acest proiect avem anul acesta prevăzuți în buget 780 de milioane de lei. Ne-ar mai trebui aproape încă pe atât, ca să ne îndeplinim obiectivul pe care îl avem pentru acest an, respectiv să trecem de la un stadiu fizic de circa 67% la circa 90%, astfel încât să putem, la finele trimestrului I 2017, să îl punem în funcțiune cu călători", declara, în urmă cu ceva timp, directorul general interimar al Metrorex, Marin Aldea.

"Au rezultat probleme la reconstituirea suprafeţelor după închiderea şantierelor. Mai precis, nu sunt prevăzute aceste proceduri de refacere a iluminatului public, de refacere a spaţiilor verzi. Metrorex îşi scrie acum procedurile pentru a remedia aceste deficienţe istorice şi pentru a da noul termen de punere în funcţiune", a explicat şi Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

După încă un termen de finalizare ratat, oamenilor din zonă nu le-a mai rămas decât să glumească.

"Aşteptăm. Când va fi va fi. Probabil când va avea ăsta mic al meu 18 ani o să inaugurăm metroul", a spus un locuitor din cartier, pentru Digi 24.

"Era vorba de trei ani şi cum la cât s-a ridicat? Eu cred că trebuie să se ia măsuri", a adăugat o altă persoană.

Noua linie de metrou va avea aproape șapte kilometri şi 10 staţii. Tunelurile sunt aproape gata şi se lucrează deja la amenajarea staţiilor. Au rămas, însă, de săpat 220 de metri în zona Eroilor pe sub râul Dâmboviţa şi actuala staţie de metrou. Aceste lucrări au stagnat după ce, la finalul anului trecut, asfaltul s-a surpat în zonă şi a fost nevoie de consolidarea terenului. Urmarea: tunelul va fi gata abia în august.

Singura veste bună e că strada Valea Ialomiţei, unde se construieşte depoul, ar urma să fie redeschisă circulaţiei peste şase luni. Motivul pentru care acum nu se circulă pe această arteră importantă este că nu s-a încheiat licitaţia pentru iluminatul public din zonă. Linia de metrou din Drumul Taberei se construieşte deja de patru ani şi jumătate. Ar fi trebuit să fie gata în trei.

CITEŞTE ŞI  Ce proiecte are METROREX în 2016. Care sunt planurile pentru Magistrala 6 Otopeni-1 Mai

 

Etichete: lucrări metrou Drumul Taberei, magistrala 5, metrou, metrou drumul taberei, METROU EROILOR

0/3 COMENTARII
Metropolitanul
09 May 09:07
+0
VOTURI
-0
6 luni pentru iluminatul public pe un limbric de strada ca Valea Ialomitei!!! Avea dreptate ala cand zicea ca tara asta are nevoie de executii pe stadioane si noi radeam ca prostii ca nu si-a luat pastilele. Tara de cahcat.
Sandu al-III-lea
07 May 16:26
+0
VOTURI
-0
Cretinii dracului.Ar trebui modificata legislatia astfel incat la nerespectarea termenului programat amenda sa fie 20 la suta din cifra de afaceri a companiei.Pe cuvantul meu daca nu veneati si duminica la lucru.Au trecut deja 5 ani de la demararea lucrarilor si ei n-au facut decat 67 la suta.Oligofrenilor si cretinilor ce sunteti.
Cris
07 May 13:12
+0
VOTURI
-0
Romania este un targ imputzit, in integralitatea ei. Orice lucrare incepe, dureaza o vesnicie pana se termina. In tot acest rastimp lumea innoata prin noroaie...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h