Metroul Gara de Nord-Otopeni va fi LICITAT în 2017, alături de alte proiecte mari de INFRASTRUCTURĂAutostrada Sibiu-Piteşti, drumul expres Craiova-Piteşti şi linia de metrou care va lega Gara de Nord de Otopeni vor fi scoase la licitaţie în acest an, au declarat surse guvernamentale.

Care este stadiul proiectului de metrou Gara de Nord - Otopeni
Care este stadiul proiectului de metrou Gara de Nord - Otopeni
Foto: Grup RC

Construcţia liniei de metrou Gara de Nord-Otopeni, evaluată la 1,1 miliarde de euro şi finanţată tot din fonduri europene, va fi scoasă la licitaţie tot în acest an.

Două dintre căile rutiere solicitate de doi mari investitori: Renault şi Ford, vor fi scoase la licitaţie în acest an, urmând ca în 2018 să fie demarcate lucrările de construcţie.

"Au fost predate studiile de fezabilitate pentru loturile I şi V ale autostrăzii Sibiu-Piteşti, iar în intervalul mai-iunie urmează să fie scoase la licitaţie. Loturile II şi III vor fi scoase la licitaţie anul viitor, iar lotul IV până la sfârşitul acestui an", au precizat, pentru Mediafax, surse guvernamentale.

În total este vorba despre un proiect finanţat din bani europeni, în valoare de 1,8 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte autostrada Craiova-Piteşti, care beneficiază tot de finanţare europeană, aceasta va deveni drum expres, fiind reduse astfel costurile cu 20%. Lucrările urmează să fie scoase la licitaţie tot în acest an.

"Estimăm că lucrările de construcţie vor începe în martie 2018", au precizat aceleaşi surse.

Etichete: licitaţie, licitatie metrou, metrou gara de nord otopeni, metrou Otopeni, Otopeni

0/4 COMENTARII
PIEDONES
28 apr 10:41
+0
VOTURI
-0
O STATIE DE METROU SUB PIATA MATACHE CARE SA DESCONGESTIONEZE GARA DE NORD SI VICTORIEI,NECESARA PT AUTOGARILE 4 DIN JUR,BIROURILE THE MARK ETC,PE MAGISTRALA SPRE GARA PROGRESUL.DEMOLAREA CFASELOR IMPUTITE DIN JUR.
vlad
25 apr 10:09
+0
VOTURI
-0
Ce tare, i-auzi nene, incep lucrarile in 2018 :))... sunt convins. Asa cum s-a terminat Campionatul European de gimnastica si inca nu s-a dat prima lopata la Polivalenta din Bucuresti, asa o sa treaca si Europeanul de fotbal din 2020 inainte sa se apuce astia de Magistrala spre aeroport. Sa fim seriosi, sunt prea diletanti, nu sunt convins ca sunt capabili sa faca licitatia bine.... nu mai vorbesc de toate celelalte lucruri pe care trebuie sa la pregateasca ministerul: planuri de urbanism, exproprieri, etc, etc.
IOnut
24 apr 15:32
+0
VOTURI
-0
La ce mai exista site-ul asta? Doamne pe ce isi iau unii salariu....jalnic
Fox
24 apr 14:59
+0
VOTURI
-0
Daca "sursele" spun asta... si ca "o sa se faca" si "o sa se draga"... de ce sa nu publicati si voi o "stire" atat de importanta!

:))) Cata plictiseala trebuie sa fie la voi in "redactie" :)))

Deja Solitare-ul nu mai are taine pentru voi, nu? Inainte mai masurati si voi o pedala de bicicleta, mai analizati cat de mult ocupa din trotuar o masina parcata aiurea... mai luati si voi o scama de pe umerii lui Piedone... Ce vremuri! :))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE