METROUL SPRE OTOPENI. Când încep lucrările, traseul şi valoarea proiectului. Anunţul METROREXMETROUL SPRE OTOPENI. Lucrările la Magistrala 6 de metrou spre Aeroportul Otopeni sunt estimate să înceapă în 2017. Noua magistrală va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 statii. Metrorex a anunţat vineri calendarul acţiunilor privind proiectul realizării liniei de metrou.

METROUL SPRE OTOPENI. Cand incep lucrarile, traseul si valoarea proiectului. Anuntul METROREX
METROUL SPRE OTOPENI. Când încep lucrările, traseul şi valoarea proiectului. Anunţul METROREX
Foto: evz.ro

METROUL SPRE OTOPENI.  Metrorex a făcut vineri o serie de precizări privind stadiul investitiei "Magistrala 6 de metrou - legatura retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni".

Demararea etapei de executiei a Magistralei 6 de metrou este estimata pentru anul 2017.

"Având în vedere ca Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov reprezinta un document de referinta pentru prioritizarea investitiilor din Programul Operational Infrastructura Mare 2016-2030, prioritizare ce are ca si element esential gradul de maturitate al proiectelor, Magistrala 6 de metrou este unul dintre cele mai avansate proiecte din punct de vedere al pregatirii documentatiei necesare acestei etape", precizează, într-un comunicat de presă, directorul general al Metrorex, Marin Aldea.

Calendarul elaborat de Metrorex privind actiunile pentru anul 2016:

a.. Aprobarea prin Hotarâre de Guvern a indicatorilor tehnico - economici ai proiectului.

b.. Aprobarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti - Ilfov. 

c.. Demararea si depunerea aplicatiei pentru finantarea din fonduri externe nerambursabile.

d.. Demararea actiunilor specifice etapei de licitatie pentru lucrarile de structura.

Oportunitatea realizarii investitiei a fost stabilita în conformitate cu planurile generale de dezvoltare ale sistemului de transport public al orasului, propuse si justificate în "Strategia globala pentru dezvoltarea si modernizarea transportului
cu metroul în Bucuresti 2008-2030", mai precizează Metrorex.

Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km si va cuprinde 12 statii, cu urmatoarele denumiri: Statia 1 Mai (existenta), Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroport Baneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

Valoarea totala a investitiei este de 5.899.073.110 Lei (TVA inclus). 

CITEŞTE ŞI MAGISTRALA 6 DE METROU 1 Mai - Otopeni. Câte staţii va avea şi ce traseu va urma

METROUL SPRE OTOPENI.  Pentru pregatirea si implementarea proiectului a fost semnat un acordul de împrumut (martie 2010), între Ministerul Finantelor Publice si Agentia Japoneza de Cooperare Internationala (JICA), în valoare de 41.870 milioane Yeni. Valoarea împrumutului asigura finantarea serviciilor de consultanta, proiectare, supervizare lucrari si partial valoarea lucrarilor pentru executia structurii de rezistenta (33%).

Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov (PMUD) 2016-2030, în acest moment documentatia proiectului aflându-se pe circuitul procedurii de aprobare prin Hotarâre de Guvern, adaugă Metrorex.

Conform Metrorex, noua magistrala de metrou va creste atractivitatea transportului subteran prin diminuarea duratei de deplasare pe coridorul deservit, va contribui la protectia mediului înconjurator prin reducerea poluarii (gaze de esapament, zgomot, vibratii) si va oferi un nivel de servicii la standarde europene.

Etichete: magistrala 6, magistrala 6 de metrou, Metrorex, metrou, metrou Otopeni

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE