MFP: N-am putut să plătim despăgubiri în dosarele de retrocedare. Avem propriri pe conturi!Ministerul Finanțelor Publice susține că popriri instituite asupra conturilor, de aceea nu a putut plăti despăgubiri în procedurile de restituire a proprietăților confiscate de comuniști, in primele doua luni ale anului 2015.

MFP: N-am putut sa platim despagubiri in dosarele de retrocedare. Avem propriri pe conturi!
MFP: N-am putut să plătim despăgubiri în dosarele de retrocedare. Avem propriri pe conturi!
Foto: contaconect.ro

Potrivit unui rapsuns oferit la solicitarea HotNews, in 9 martie 2015, MFP a primit de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), din subordinea Guvernului, titluri de plata de peste 64 de milioane de lei pentru a fi achitate catre petenti. 

"In anul 2015 Ministerul Finantelor Publice a primit de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor un numar de 3.564 titluri de plata in valoare de 64.346 mii lei, iar pana in prezent nu a fost efectuata nici o plata. (...) Titlurile de plata transmise de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor in anul 2015 nu au fost platite pana in acest moment din cauza popririlor infiintate asupra conturilor Ministerul Finantelor Publice", se arata in raspunsul transmis de MFP in 9 martie. 

Luni, 30 martie, MFP a revenit cu completari, aratand ca popririle asupra conturilor MFP sunt in cuantum de aproape 14 milioane de lei la data de 27 martie 2015. 

"Popririle infiintate asupra conturilor Ministerului Finantelor Publice se refera la hotarari judecatoresti executorii prin care Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice a fost obligat la plata unor sume reprezentand despagubiri materiale, morale sau cheltuieli de judecata conform legislatiei in vigoare. Pana la data de 27.03.2015 popririle infiintate asupra contului Ministerului Finantelor Publice sunt de peste 13.916.872 lei", precizeaza MFP, la solicitarea HotNews. 

In schimb, in anul 2014, Ministerul Finantelor Publice a achitat titluri de plata emise de ANRP in valoare totala de 542,5 milioane lei, in procesul de despagubire. 

Finnatele precizeaza ca, in procesul de despagubire, autoritatile romane au prevazut  "reglementari care sa coreleze modalitatea de plata a despagubirilor acordate cu sursele de finantare". 

MFP mai arata ca Guvernul a instituit o esalonare a platii despagubirilor avand in vedere "necesitatea respectarii tintei de deficit asumate", precum si "necesitatea respectarii drepturilor persoanelor indreptatite la despagubiri". 

Etichete: despăgubiri, dosarele de retrocedare, MFP, propriri pe conturi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h