MAE a activat celula de criză, după ce un microbuz cu 16 români s-a răsturnat în TurciaUn microbuz în care se aflau 16 turiști de cetățenie română a fost implicat, luni, într-un accident în Turcia, precizează Ministerul Afacerilor Externe. Două persoane au murit, iar alţi 14 au fost transportaţi la spitalele din zonă. În urma accidentului, MAE a activat celula de criză.

Microbuz cu 16 romani, implicat intr-un ACCIDENT in Turcia. Doua persoane au murit
Microbuz cu 16 români, implicat într-un ACCIDENT în Turcia. Două persoane au murit

UPDATE 19.16: A fost activată Celula de Criză a MAE, transmite ministerul printr-un comunicat de presă, precizând totodată că familiile celor doi cetăţeni români decedaţi în accident au fost informate în legătură cu tragicul eveniment. 

Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, 11 răniți se află spitalizați într-un centru medical din localitatea Manavgat. Menționăm faptul că unul dintre aceștia este de cetățenie turcă, fiind șoferul autocarului implicat în accident. Cetățenii români spitalizați în localitatea Manavgat au suferit leziuni ușoare, putând fi externați în perioada imediat următoare. În plus, alţi 3 răniţi au fost transportați la un spital din Antalya. Unul dintre aceștia se află în stare gravă, fiind supus unor intervenții chirurgicale, iar ceilalți doi au fost deja externați.

"Date cu privire la starea și evoluția răniților spitalizați vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la fața locului. Totodată, Celula de Criză menţine legătura permanent cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific român în Antalya. În demersurile instituţionale este implicat şi ataşatul de interne de la Ankara.", mai precizează MAE.

 


Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni condoleanţe familiilor celor doi cetăţeni români care au murit într-un accident de microbuz în Turcia, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, îşi exprimă profundul regret pentru moartea cetăţenilor români în accidentul rutier produs astăzi în provincia Antalya din Turcia şi transmite familiilor victimelor sincere condoleanţe", potrivit sursei citate.

De asemenea, preşedintele este în legătură permanentă cu Ambasada României de la Ankara şi este informat asupra stării de sănătate a răniţilor şi s-a asigurat că toţi cetăţenii români afectaţi beneficiază permanent de întreaga asistenţă şi de cele mai eficiente măsuri de îngrijire medicală competentă, potrivit comunicatului de presă.

Etichete: accident, accident romani Turcia, accident Turcia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE