Miercuri a fost cea mai rece zi de vară din ultimii 54 de aniMăsurătorile meteorologilor au adus miercuri o surpriză - temeraturi record negativ pentru vară. 

Se schimba vremea! Caderile de grindina, vijeliile si ploile torentiale vor acapara Romania
Se schimbă vremea! Căderile de grindină, vijeliile și ploile torențiale vor acapara România
Foto: svnews.ro

Vremea s-a răcit brusc, iar pentru multe localităţi din sud-est şi centru, a fost cea mai rece zi de 19 august din 1961 până în prezent, informează B1 tv.

Miercuri, vremea s-a asemănat cu una de toamnă, cu temperaturi de până la 14 grade.

Și joi vremea va fi rece, cu ploi în jumătatea de sud şi izolat în rest, iar cantităţile de apă vor fi de peste 35-40 l/mp. Maximele se vor situa între 15 şi 25 de grade, iar minimele între 8 şi 18 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Joi, vremea va fi răcoroasă, cu cerul mai mult noros. Temporar vor fi averse, moderate cantitativ, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vineri, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă de 13...14 grade.

PROGNOZA METEO. Deşi valorile termice vor creşte uşor faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi răcoroasă sâmbătă. Cerul va avea înnorări temporare şi, cu precădere în cursul zilei va ploua pe arii extinse la munte şi în regiunile vestice, local în cele sudice şi centrale şi cu totul izolat în rest. Pe arii restrânse, cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18...19 grade pe litoral.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Sâmbătă, deşi valorile termice diurne vor marca o uşoară creştere, vremea va fi răcoroasă pentru această dată. Îndeosebi ziua, cerul va avea înnorări temporare, trecător va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 12...14 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, valorile termice vor continua să crească uşor, dar se vor menţine mai coborâte decât normele climatologice specifice perioadei. Cerul va mai avea înnorări temporare şi trecător va mai ploua, local la munte şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18...19 grade pe litoral.

Avertizarea meteo: Intervalul : 20 august, ora 03:00 – 21 august, ora 23:00

În intervalul menţionat, va ploua, la început în regiunile sud-vestice, apoi în jumătatea de sud a ţării, în zonele de deal şi de munte şi izolat în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp, în 24 de ore.

Notă : În Muntenia, Dobrogea şi în sudul Moldovei, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50...55 km/h.

Etichete: august, meteorologie, temperaturi, vremea

0/2 COMENTARII
Pulik Franaru
20 aug 17:22
+0
VOTURI
-0
Sunt slabi...nu ii bagati in seama.Cei care scriu pe acest site sunt probabil fara nicio calificare, oameni nepregatiti si foarte slab instruiti...nu au nicio treaba...scriu gresit titlurile stirilor...n-au ei treaba
Elsa
20 aug 14:24
+0
VOTURI
-0
Cum ramane cu 12 iulie 2015? http://www.b365.ro/12-iulie-ziua-cu-cea-mai-rece-dimineata-din-ultimii-50-de-ani-la-miercurea-ciuc-au-fost-0-9-grade-c_233143.html

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE