Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, amendaţi pentru discriminareConsiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis că declaraţiile moderatorilor Mihai Morar si Daniel Buzdugan din matinalul de pe 26 mai de la Radio ZU constituie faptă de discriminare şi că cei doi au creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa persoanelor de culoare. CNCD i-a amendat pe realizatori cu câte 5.000 de lei fiecare.

Morar si Buzdugan si-au cerut scuze public
Morar şi Buzdugan şi-au cerut scuze public

Colegiul director al CNCD a stabilit o amendă contravenţională de 5.000 de lei pentru Mihai Morar şi pentru Daniel Buzdugan. Cei doi sunt obligaţi să citească rezumatul hotărârii CNCD în emisiunea radio pe care o moderează. Votul membrilor Consiliului a fost unanim.

"Colegiul director al CNCD recomandă tuturor jurnaliştilor să promoveze principiul egalităţii şi nediscriminării şi a respectului demnităţii umane", se arată în comunicat, scrie paginademedia.ro

Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor, în termen legal, şi este supusă căii de atac la instanţă de contencios administrativ.

Ediţia din 26 mai a emisiunii "Morning Zu", realizată de Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, difuzată la Radio ZU, a intrat în vizorul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), după ce au fost trimise peste 30 de reclamaţii, şi în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care s-a autosesizat în legătură cu afirmaţii făcute de cei doi prezentatori la adresa congolezilor.

Ei au difuzat "imnul" Republicii Democrate Congo, "In the Jungle". "Hai, toate maimuţele laba la blană! Cum la noi mâna la piept, la ei...", au spus realizatorii. Cei doi prezentatori au făcut aceste afirmaţii după meciul de fotbal dintre România şi Congo, disputat pe 25 mai, care s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 1 - 1.

Etichete: Daniel Buzdugan, mihai morar, Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, Mihai Morar şi Daniel Buzdugan amendati, morar si buzdugan

0/1 COMENTARII
Anca
12 Jun 08:37
+0
VOTURI
-0
F.bine ca au fost sancționați.Nu mă așteptam la asemenea comentarii din partea lor.Rusine

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE