Mihai Răzvan Ungureanu, chemat la Comisia SIE pentru lămuriri în cazul acuzaţiilor aduse de KovesiMihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SIE,  a anunţat că îl va invita pe şeful Serviciului, Mihai Răzvan Ungureanu, la discuţii pentru a lămuri acuzaţiile aduse recend de Laura Codruţa Kovesi.

Mihai Razvan Ungureanu, chemat la Comisia SIE pentru lamuriri in cazul acuzatiilor aduse de Kovesi
Mihai Răzvan Ungureanu, chemat la Comisia SIE pentru lămuriri în cazul acuzaţiilor aduse de Kovesi
Foto: braila24.ro

"După Paşte, vom avea o discuţie în legătură cu declaraţiile făcute de şefa DNA Laura Codruţa Kovesi", a precizat deputatul PNL Mihăiţă Calimente, adăugând că discuţa va fi programată şi în funcţie de agenda şefului SIE, informează mediafax.ro.

El a mai spus că membrii comisiei vor să vadă în ce măsură au existat probleme în relaţia DNA-SIE. "Vrem să lămurim dacă SIE are atribuţii sau nu în această privinţă, dacă au fost probleme de comunicare. Nu interogăm pe nimeni, vrem să avem o discuţie", a mai spus Calimente.

Întrebat dacă îl vor chema la audieri şi pe Teodor Meleşcanu cel care deţinea funcţia de şef SIE în perioada despre care vorbeşte şefa DNA, Calimente a spus că nu este cazul.

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, că de când se află la conducerea DNA "nu a primit nicio sesizare de la Serviciul de Informaţii Externe", precizând "că este ilegal să deţii informaţii referitoare la posibile infracţiuni şi să nu sesizezi Direcţia Naţională Anticorupţie".

"În 2013, 2014 şi 2015, de fapt, de când am început mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate astea, vedem că tot mai mulţi inculpaţi îşi deschid afaceri în străinătate. Se iscă întrebarea de ce niciodată nu am primit astfel de informări despre aceste activităţi. Nu am primit sesizări nici despre conturile din străinătate, nici despre vilele de lux, nicidespre iahturile de lux", a declarat Codruţa Kovesi la conferinţa "Piedicile si performantele anticorupţiei".

Etichete: Kovesi, mihai răzvan ungureanu, SIE

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE