Mihai Sturzu demisionează din PSD, după ce i-a cerut lui Dragnea să se suspende din funcţieLiderul TSD, Mihai Sturzu, a anunţat că luni va demisiona din PSD. Anunţul  a fost făcut după ce acesta i-a cerut lui Liviu Dragnea să se suspende din funcția pe care o are la PSD.

Mihai Sturzu demisioneaza din PSD, dupa ce i-a cerut lui Dragnea sa se suspende din functie
Mihai Sturzu demisionează din PSD, după ce i-a cerut lui Dragnea să se suspende din funcţie
Foto: cotidianzilnic.ro

Tineretul Social Democrat îşi alege liderul, sâmbătă. Actualul lider al TSD, Mihai Sturzu, a anunţat că luni va demisiona din PSD, informează TVR.

La congresul Tineretului Social Democrat participă şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

„Astăzi e un moment important pentru noi, pentru că astăzi se va naşte un lider, pe care eu o să îl ajut foarte mult. Vreau ca împreună cu el şi cu ei, în 2016 să pregătim o nouă generaţie de lideri în partid, un partid care se modernizează, un partid care se transformă şi care să vină în faţa oamenilor cu o ofertă serioasă şi cu oameni credibili, cu foarte mulţi tineri", a spus Liviu Dragnea înainte de începerea Congresului Tineretului Social Democrat.

Deputatul Mihai Sturzu, actualul lider al TSD, i-a cerut sâmbătă președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, să se suspende din funcție până la rezolvarea problemelor juridice pe care le are, potrivit Agerpres.

Mihai Sturzu i-a mai cerut lui Liviu Dragnea să convoace și un congres al Partidului Social Democrat.

Liderul PSD a afirmat, sâmbătă, că îl susține pe Gabriel Petrea la funcția de președinte al Tineretului Social Democrat. De asemenea, Dragnea a respins atacurile lansate, de la tribuna congresului, de Mihai Sturzu.

Liviu Dragnea a subliniat că "nu le mai spune președintele partidului nici senatorilor, nici deputaților, nici tinerilor pe cine să își aleagă lider".

"Dacă transformarea trebuie să înceapă cu ceva, atunci ea trebuie să înceapă cu astfel de oameni. Nu e admisibil să te gândești că poți folosi o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru așa ceva, (...) sunt câțiva care nu au înțeles că PSD a intrat într-o altă etapă. Nu le mai spune președintele partidului nici senatorilor, nici deputaților, nici tinerilor pe cine să își aleagă lider. Am vorbit cu fiecare din cei trei candidați (...) și am spus: uitați această mentalitate, oricine are dreptul să candideze. Vă susțin pe toți, cel mai mare rău care s-ar fi putut face azi, aici, este să vă spun în colțul gurii îl susțin pe X. Acum pot să spun cu toată sinceritatea: vreau ca Gabi Petrea să fie președinte", a declarat Dragnea, potrivit Agerpres.

Şi Andrei Tinu a anunțat sâmbătă, în cadrul congresului Tineretului Social Democrat, că renunță la candidatura pentru funcția de președinte TSD și că îl susține pe Gabriel Petrea. După ce și-a prezentat proiectul de candidat, Andrei Tinu a anunțat că se retrage din competiție și i-a rugat pe cei care îl susțineau să dea voturile lor unui alt candidat — Gabriel Petrea.

"Cred că TSD nu are acum nevoie de un președinte orator, ci de unul organizator, pentru că vine un an electoral. Renunț la candidatură. Voi renunța la candidatura mea și rog organizațiile care erau de partea mea să-și dea voturile acelui candidat care a crescut în rândurile Tineretului Social Democrat, acelui candidat care are cea mai mare vechime în partid, acelui candidat care a pornit de jos și care ne poate duce către victorie — către Gabi Petrea", a spus Tinu, la finalul discursului său, conform Agerpres.

La congresul TSD s-au înscris în cursa pentru președinția organizației trei candidați: Gabriela Podașcă, Gabriel Petrea și Andrei Tinu.

Președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat sâmbătă că alegerea liderului TSD aparține tinerilor din organizație, iar intervenția seniorilor partidului, chiar și ca o simplă părere exprimată în spațiul public, nu va ajuta în niciun fel organizația de tineret.

"Tinerii noștri nu au nevoie de un semnal de sus pentru a-și alege singuri favorita sau favoritul. Tinerii social-democrați au mare nevoie de un lider al lor, pe care să îl voteze cu încredere și pe care să îl poată chiar trage la răspundere atunci când au suficiente argumente. Cred că alegerea este a lor, iar intervenția seniorilor partidului, chiar și ca o simplă părere exprimată în spațiul public, nu va ajuta în niciun fel organizația de tineret. Urez succes tuturor candidaților!", a scris Zgonea pe pagina sa de Facebook.

Valeriu Zgonea participă sâmbătă la congresul Tineretului Social Democrat.

Etichete: demisie, Liviu Dragnea, Mihai Sturzu, psd, TSD

0/3 COMENTARII
elena
13 Dec 13:10
+0
VOTURI
-0
Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara nici un fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email:mami_meda@yahoo.com
Cris
13 Dec 10:19
+0
VOTURI
-0
Cam tarziu s-a trezit Sturzu si si-a dat seama pe ce lume traieste, dar e bine ca a facut-o. Sper sa nu se inscrie si el in partidul lui Oprea.
radu
12 Dec 21:01
+0
VOTURI
-0
bravo pentru decizie, erai intr-un loc total gresit

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE