Mihail Vlasov, achitat în dosarul de dare de mită. Decizia nu e definitivăMihail Vlasov a fost achitat în dosarul în care este acuzat că ar fi dat mită unui parlamentar pentru ca acesta să promoveze un anumit proiect de act normativ. Decizia Curții de Apel București nu este însă definitivă.

Mihail Vlasov, achitat in dosarul de dare de mita. Decizia nu e definitiva
Mihail Vlasov, achitat în dosarul de dare de mită. Decizia nu e definitivă
Foto: jurnalul.ro

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti susţin că nu există probe potrivit cărora Mihail Vlasov ar fi săvârşit infracţiunea de dare de mită. Procurorii DNA pot face apel în termen de 10 zile de la comunicare, informează mediafax.ro.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României a fost trimis în judecată în luna iunie a anului 2015, fiind acuzat că în 26 februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), i-a cerut unui deputat "să îi susţină interesele", prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului", preciza DNA la trimiterea în judecată.

Potrivit DNA, Mihail Vlasov îşi dorea adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României să poată prelua Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Deputatul respectiv era membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, comisie permanentă competentă să avizeze propunerile legislative, înainte ca acestea să fie supuse votului în plen.

În acest dosar a fost audiată, la ultimul termen şi Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, care a precizat că îl cunoaşte pe Mihail Vlasov şi că a semnat susţinerea proiectului, pe care însă nu l-a citit în amănunt.

Mihail Vlasov a fost condamnat în iunie 2015 la cinci ani de închisoare, într-un alt dosar, pentru trafic de influenţă.

Etichete: mihail vlasov, mită, vlasov

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE