Mii de nereguli găsite de pompieri în cluburi, discoteci şi mall-uriPeste 2.600 de nereguli au fost găsite de pompieri în cluburile, barurile, discotecile, sălile de cinematograf şi mall-urile controlate în ultima săptămână. 

Mii de nereguli gasite de pompieri in cluburi, discoteci si mall-uri
Mii de nereguli găsite de pompieri în cluburi, discoteci şi mall-uri

În perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a efectuat aproximativ 700 de controale la cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf sau de spectacol şi mall-uri, pentru a vedea dacă sunt respectate normele privind siguranţa la incendiu. 

În urma controalelor au fost găsite 2.641 de deficienţe, dintre care 354 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. De asemenea, au fost date 1.987 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.317 avertismente şi 670 de amenzi, în cuantum de 5.089.315 lei, scrie romaniatv.net. 

Principalele nereguli găsite de inspectorii de prevenire sunt: deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis şi a efectelor speciale artistice şi pirotehnice, precum şi cele referitoare la reglementarea fumatului.

În ultima săptămână au avut loc 9.404 intervenţii ale echipajelor ISU, în creştere cu 13 la sută faţă de perioada similară a anului trecut. Dintre acestea, 76 la sută au fost intervenţii ale SMURD, urmate de cele la incendii (5 la sută) şi alte situaţii de urgenţă. În zece zile au fost asistate medical peste 7.000 de persoane.

De când a intrat în vigoare HG 915/2015, la începutul lunii noiembrie, care prevede închiderea localurilor care nu respectă normele de siguranţă împotriva incendiilor, inspectorii de la ISU au închis 84 de localuri din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Arad, Bacău, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Hunedoara, Giurgiu, Ialomiţa, Mureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş şi Teleorman, unde au fost găsite încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu.

În perioada 5 noiembrie - 2 decembrie, concomitent acţiunilor de control, pompierii au verificat 640 de imobile, pentru a vedea dacă sunt respectate normele de siguranţă a incendiilor, acestea fiind în categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

Conform IGSU, în această perioadă au fost făcute 231 de exerciţii de evacuare, la care au participat peste 2.200 de persoane.

 

 

Etichete: amenzi, control, incendiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pompieri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE