Ziua 7: Protestul din Piaţa Universităţii s-a destrămat la intervenţia jandarmilormagheru sursa foto Gandul
magheru sursa foto Gandul

23:24 Piaţa Universităţii este evacuată de jandarmi.

23:17 Mai multe persoane sunt urcate în dubă în zona Romană. 20 de dube pleacă din Piaţa Romană. Un protestatar este bătut în faţa Universităţii, de către jandarmi, relatează Antena 3.

23:10 Jandarmii urmăresc un grup de protestatari către Piaţa Romană. Aceştia strigă "De ce ne provocaţi" - dar nu aruncă cu pietre sau alte obiecte. Câteva persoane sunt reţinute.

23:00 Un cordon de patru rânduri de jandarmi ocupă Piaţa şi se regrupează. Situaţia s-a liniştit.

22:53 Jandarmii asaltează Piaţa. Urmăresc câţiva protestatari la Fântână. Trei autospeciale înaintează şi ele către Piaţă. Protestatarii au fost împrăştiaţi pe străzile de lângă Arhitectură. Jandarmii au ocupat, practic, Piaţa.

22:51 Noi cordoane de jandarmi încearcă să înconjoare Piaţa.

Update 22:47 jandarmii încearcă să îi comaseze pe protestatari. protestatarii au luat gardurile de delimitare ale jandarmeriei şi încearcă să le ducă în centrul pieţei. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene şi ameninţă că vor interveni în forţă. Jandarmii înaintează către protestatari, în mijlocul pieţei.

Update: Protestatarii au dat foc la câteva bannere şi pancarde.

Numărul protestatarilor în a şaptea zi de demonstraţii se situează undeva înspre 2500. Pentru a doua oară, Piaţa Universităţii a fost blocată. De două ori s-au aruncat fumigene în Piaţă. Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurări că nu se va interveni în forţă. Bulevardul Magheru şi căile către străzile Rosetti, Kogălniceanu şi Piaţa Unirii sunt delimitate de cordoane de jandarmi, astfel încât circulaţia în rondul de la Universitate să nu fie blocată.

Aproximativ o sută de membri ai Asociaţiei Suporterilor, aflaţi în zona fântânii de la Universitate, scandează "Avem gabori civili printre noi" şi "Cine nu sare, nu vrea schimbare", precum şi lozinci împotriva preşedintelui, premierului, politicienilor, dar şi a Jandarmeriei.

Unii dintre manifestanţi au pancarte pe care scrie "Ocupaţi Piaţa". Pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, manifestanţii sunt mai liniştiţi, scrie Mediafax.

Liderul liberal Ludovic Orban şi-a făcut din nou apariţia în Piaţă, fiind din nou îmbrâncit şi înjurat.

Un grup de protestatari condus de liderul liberal Ludovic Orban a ajuns, joi seară, în Piaţa Universităţii.

Alţi protestatari strigau "Ce caută ăsta aici?". Orban a părăsit, ulterior, zona Pieţei Universităţii, scrie Mediafax.

Etichete: Magheru, Piaţa Universităţii, proteste, usl

0/0 COMENTARII
Echipamente curatenie
20 ian 12:35
+0
VOTURI
-0

Este important ca Romania sa fie mai curata!

Dana
20 ian 11:19
+0
VOTURI
-0

Nu exista varianta reala, onesta si vibila. Opozitia ar aduce mai curand tara in pragul unui razboi civil decat sa puna umarul la ridicarea tarii, Setea de putere este prea mare ca sa duca la ceva bun. Partidele opozitiei au pus in frunte 2 oameni "noi", (dar vechi), avand in spate aceeasi oameni vechi. Nu mai pot ei de binele tarii... De ce nu au venit sa arate solutiile pe care au spus ca le au, sa ajute tara, sa lucreze cu guvernul, fara sa ceara puterea absoluta. Noi ai platim deja, sa vina cu "solutiile" lor, sa ajute tara, nu s-o infunde. Nu au demonstrat ca merita sa fie la putere, su fost ani buni si doar au secat si indatorat, iar acum vor sa se intoarca. Marile averi s-au facut in anii imediat dupa revolutie si de atunci avem aceeiasi politicieni, aceeasi sete de putere care a costat tara. Foarte bine ca Fondul European ne-a impus sa investim in anumite domenii, sa taiem din altele (este trist, dar oriunde se intampla la fel), se pare ca v-a trebui sa vina altii sa ne conduca, fiindca noi nu suntem capabil decat de sete de putere si altfel toate fondurile primite s-ar fi tocat in vant, probabil subventionand cine stie ce firme, trusturi si cate nu stim noi... Opozitia sa nu faca din Romania o a doua Grecie, doar pentru a lua puterea, fiindca nu au aratat ca merita sa conduca ei tara. O tara nu se conduce cu improscare de noroi ci cu fapte. Vorbe putine, fapte mai multe... Pai daca parlamentarii si senatorii de orice fel doar spala varza, nu muncesc desi noi ai platim sa faca treaba nu sa se certe, ce sa mai zicem de tot romanul care sta gata -gata sa se incaiere? Sa aducem oameni din afara pe aceiasi bani, sa faca treaba, ca noi nu ne putem conduce. Si aici in afara tarii, se taie din beneficii, salarii, pensii, oamenii sun nemultumiti, ne temem pentru servicii este din ce in ce mai greu, viata mai scumpa, este o criza generala si se poate si mai rau. Conducatorii nostri din toate partidele, lasati interesele, spalatul verzei si munciti pentru tara

Celife01
19 ian 22:38
+0
VOTURI
-0

PoezieBasescu e un tampit

Care nu se da plecat!

O sa fie fugarit

Si-o s-ajunga de rahat!DEMISIA!

Peste 9000 de oameni la universitate!

In wekend apogeul!

Ionela
19 ian 21:57
+0
VOTURI
-0

Jos Basescu!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE