Mii de români, păcăliţi cu bună ştiinţă la încheierea polițelor RCAMii de români sunt păcăliţi cu bună ştiinţă de firmele de asigurări atunci când încheie polițe RCA. Deşi, potrivit legii, istoricul unui şofer se transferă atunci când îşi schimbă maşina, firmele de asigurări nu respectă normele. Practic, şoferii care nu au făcut niciun accident ajung să achite cu aproape 30 la sută mai mult la poliţă atunci când îşi cumpără maşină nouă.

Mii de romani, pacaliti cu buna stiinta la incheierea politelor RCA
Mii de români, păcăliţi cu bună ştiinţă la încheierea polițelor RCA

Un şofer care schimbă maşina şi nu are accidente la activ ar trebui să primească un bonus la încheierea poliţei pentru noul autorism. Nu se întâmplă la fel în practică, spun specialiştii.

„Legea este lacunară în momentul de faţă. Într-adevăr, bonusul nu se transferă la noul, atunci când îţi cumperi o nouă maşină, în ciuda faptului că ai fost un şofer corect şi ani de zile ai acumulat să zicem un bonus 8. În momentul în care îţi achiziţionezi o nouă maşină, porneşti din nou de la bonus zero”, spune Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Service-urilor Independente, citat de Digi24. 

Asta deşi transferul este prevăzut clar într-o normă a Autorităţii de Supraveghere Financiară aflată în vigoare. De pierdut au românii care îşi schimbă maşina.

Practic, un şofer de 44 de ani care nu a avut accidente şi cumpără o maşină nouă plăteşte cu 118 lei mai mult pentru că istoricul său de şofer nu a fost luat în calcul la încheierea noii poliţe. Situaţia este ştiută de oficialii ASF, mai ales că primesc într-un an zeci de plângeri, dar nu pot face nimic. Singura soluţie este ca oamenii să depună reclamaţie.

 „În mod normal trebuie să se transfere istoricul, în mod evident istoricul trebuie să te urmărească peste tot. Ce discutăm acum în grupele de lucru discutăm chiar un cazier al şoferului, că este pe camion sau este pe maşină”, susține Mişu Negriţoiu, preşedinte ASF.

Persoanele care vor să îşi păstreze istoricul la schimbarea maşinii trebuie să depună la compania de asigurări o copie după actul de radiere al vechii mașini, după ultima asigurare si o copie după contractul de vânzare-cumpărare a noii mașini.

Etichete: ASF, istoric, RCA, şofer

0/2 COMENTARII
roman
03 Feb 22:24
+0
VOTURI
-0
Un articol scris cu picioarele, total nedocumentat, scris de pe net. Preluarea clasei de bonus se poate face printr-o simpla cerere, cu atasarea ultimei asigurari platite pe acelasi CNP. Va spun din proprie experienta, doar ca trebuie sa te interesezi, sa dai o cautare pe net in plm, nu sa platesti ca prostul rca aiurea sau sa iei de bune astfel de articole
Alex
26 Jan 20:40
+0
VOTURI
-0
Asta am patit eu acum in ianuarie cand mi-am facut asigurare, pentru ca mi-am cumparat alta masina am revenit la bonus 0, deci bani mult mai multi...si anume, pana acum plateam intre 260-320 lei pe 6 luni...acum, 550 lei pe 6 luni cel mai ieftin...Bani pe care i-as fi platit pe un an intreg daca nu imi resetau bonusul, desi nu am avut evenimente deloc in peste 10-12 ani de zile. Daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi, ce pot sa fac in privinta asta, astept un raspuns pe mail jonutz38@yahoo.com, va multumesc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE