Miliardarul care a fondat IKEA își cumpără doar haine SECOND-HAND pentru a face economie de baniAusterul Ingvar Kamprad, fondatorul lanţului Ikea, îşi cumpără hainele din târguri de vechituri pentru a face economie de bani, a spus miliardarul într-un documentar ce va fi difuzat de televiziunea suedeză la sfârșitul lunii.

Ingvar Kamprad
Ingvar Kamprad
Foto: The Guardian

Kamprad, care va împlini 90 de ani în data de 30 martie, are o reputaţie de zgârcit, dar el spune că avariţia să a ajutat Ikea să devină unul din brandurile de top ale lumii, potrivit The Guardian.

"Nu cred că port ceva care să nu fi fost cumpărat la târguri de vechituri. Asta înseamnă că vreau să dau un exemplu bun", a spus el potrivit cotidianului de afaceri Dagens Industri, ai cărui jurnalişti au văzut documentarul.

"E în natură Smalandului să fii econom", a spus el, făcând referire la regiunea agricolă din sudul Suediei de unde provine.

Citește și Planurile IKEA în Bucureşti: Vrea să construiască 10.000 de locuinţe în nordul Capitalei

Potrivit unor estimări recente din media suedeză, Kamprad ar avea o avere totală de 610 mld. coroane (65,5 mld. euro). Cu toate acestea, este dificil de separat ce îi aparţine lui personal de ce aparţine copiilor lui sau de ce ţine de fundaţia familiei, cu baza în Liechtenstain, un paradis fiscal.

De aceea, şi estimările variază extrem de mult, Bloomberg apreciind că el "valorează" 43,2 mld. dolari, în timp ce Forbes îi apreciază averea la 3,4 mld. dolari. Cu toate acestea, poveștile despre zgârcenia lui se țin lanț. Astfel, există și povești care spun că folosește o mașină veche de zeci de ani, iar prânzurile le servește direct în restaurantele IKEA, în loc să viziteze localuri scumpe.

Citește și IKEA, acuzată că s-a sustras plăţii unor impozite de peste un miliard de euro

Etichete: documentar Ingvar Kamprad, IKEA, ingvar kamprad

0/1 COMENTARII
gheorghe
10 mar 21:46
+0
VOTURI
-0
Cautam persoane care doresc sa-si foloseasca eficient timpul liber prin activitati de comunicare si promovare pe internet, de acasa. Cautam persoane care doresc sa aiba propria afacere si castiguri substantiale fara sa-si paraseasca activitatile actuale. Cerinte:
- Comunicativ, perseverent, ambitios, flexibil, atitudine pozitiva;
- Abilitati de lucru cu oamenii, dorinta si deschiderea de a invata, abilitati de lucru pe internet. Detalii la adresa: gheorghe_fm@yahoo.ro

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE