Militar detașat la Secretariatul Guvernului, prins în FLAGRANT de DNA primind MITĂDNA anunță că procurorii militari din cadrul instituției au dispus, marți, reținerea și urmărirea penală în cazul lui Ștefan Enache, colonel detașat la Secretariatul General al Guvernului, pentru trafic de influență. El a fost prins în flagrant luând mită  30.000 de euro.

Militar detasat la Secretariatul Guvernului, prins in FLAGRANT de DNA primind MITA
Militar detașat la Secretariatul Guvernului, prins în FLAGRANT de DNA primind MITĂ

ŞTEFAN Enache este colonel în cadrul U.M. 02999, detaşat la Secretariatul General al Guvernului, informează DNA printr-un comunicat de presă.

În ordonanţa procurorilor militari se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 08 decembrie 2015, inculpatul Enache Ştefan a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 euro, în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influenţă, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitaţie, a unui imobil din municipiul Bucureşti, la un preţ mult subevaluat.

Imobilul astfel achiziţionat urma să fie valorificat ulterior, iar profitul să fie împărţit între inculpat şi persoana respectivă.
În acelaşi context, în ziua de 14 decembrie 2015, inculpatul Enache Ştefan a primit efectiv suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziţionarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului Enache Ştefan i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 15 decembrie 2015, Tribunalului Militar București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Etichete: Guvern, mită

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE