Ministerul Educației înaintează o solicitare CNR, după scandalul deținuților-scriitoriMinisterul Educatiei anunta ca a cerut Consiliului National al Rectorilor (CNR) "actiuni ferme de aparare a integritatii si prestigiului universitatilor romanesti", in cazul detinutilor care au scris lucrari in inchisoare, cu recomandari de la profesori universitari.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj
Foto: romaniatv.net

"Sunt convins ca, la nivelul consiliilor de etica din universitati, aceste cazuri vor fi tratate cu maxima seriozitate", sustine ministrul Educatiei Adrian Curaj, conform Hotnews.ro.

Intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, ministru Educatiei anunta: "Avand in vedere informatiile prezentate de Ministerul Justitiei privind recomandarile pe care mai multi profesori si conferentiari universitari le-au semnat persoanelor aflate in penitenciare, in cursul zilei de ieri am solicitat Consiliului National al Rectorilor actiuni ferme de aparare a integritatii si prestigiului universitatilor romanesti".

"In baza principiului autonomiei universitare, dar si a responsabilitatii sociale pe care o au, universitatile trebuie sa faca o analiza pentru fiecare situatie in parte si sa ia masurile care se impun. Sunt convins ca, la nivelul consiliilor de etica din universitati, aceste cazuri vor fi tratate cu maxima seriozitate", afirma Adrian Curaj.

In urma cu doua zile, in cadrul unui interviu acordat Digi 24, ministrul Educatiei a declarat referitor la aceste cazuri: "Insist pe responsabilitatea institutiilor de invatamant. Profesorii, cercetatorii, care sunt implicati in aceste cazuri sunt implicati in nume personal, deci nu sunt abordari institutionale. Sigur, sunt profesori, sunt cercetatori la institutii de invatamant superior, de cercetare din Romania, dar actiunile dansilor sunt actiuni individuale. Sunt convins ca institutiile de invatamant superior sau institutiile de cercetare vor avea grija, prin prisma mentinerii prestigiului lor, sa discute subiectele acestea si sa ia decizii. Eu insist pe responsabilitatea institutiilor de invatamant superior si de cercetare. Numai acolo e expertiza necesara sa decida asupra unui subiect sau altul".

Anuntul ministrului vine dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca s-a autosesizat in cazul sutelor de puscariasi care au scris carti in ultimii ani ca sa fie eliberati mai repede din inchisoare. Procurorii DNA sustin urmatoarele:

Etichete: Adrian Curaj, cnd, detinuti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE