Min. Muncii: Noua ordonanță privind salariile bugetarilor ar putea fi adoptată la 1 iunieNoua ordonanță privind salariile bugetarilor ar putea fi elaborată, împreună cu partenerii sociali, până pe 15 mai, lansată timp de două săptămâni în dezbatere publică și adoptată de Executiv la 1 iunie, a anunțat Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Min. Muncii: Noua ordonanta privind salariile bugetarilor ar putea fi adoptata la 1 iunie
Min. Muncii: Noua ordonanță privind salariile bugetarilor ar putea fi adoptată la 1 iunie

"Noi vom avea o ordonanță de corecție adusă la salarizarea personalului din zona bugetară. Prin urmare, sporurile și indemnizațiile și orice măsură specifică oricărei familii ocupaționale vor rămâne așa cum sunt ele în momentul actual. (...) Nu este vorba de înghețare. Sporturile și indemnizațiile au mersul lor. Noi ce încercăm să facem acum este să ne concentrăm pe salariile de bază", a explicat ministrul Muncii, citat de Agerpres. 

Acesta a adăugat că de creșteri salariale ar putea beneficia între 300.000 și 500.000 de bugetari.

Ce spune premierul Dacian Cioloș despre noua Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea bugetarilor

Guvernul vrea să demareze din nou procesul de lucru și să vină în cel mai scurt timp cu o altă propunere de ordonanță de urgență privind salariile bugetarilor, a anunțat, vineri, premierul Dacian Cioloș.

Noua ordonanță de SALARIZARE A BUGETARILOR blochează o parte din sporuri şi indemnizații

Premierul Dacian Cioloş şi sindicatele s-au întâlnit vineri pentru a negocieri pe Legea salarizării bugetarilor. La discuţii a participat şi noul ministrul al Muncii, Dragoş Pîslaru. Între timp, noua ordonanță privind salarizarea bugetarilor, pregătită de Guvern sub coordonarea proaspătului ministru al Muncii, va include indexări în trepte care vor acoperi doar o parte a grilei de salarizare, începând cu salariul minim de 1.250 de lei, programat să urce la acestă cifră în luna mai, și până la un nivel de sustenabilitate bugetară care va fi definit prin calcule, va îngheța sporurile, indemnizațiile, compensațiile și celelalte elemente ale sistemului de salarizare și va bloca la nivelul din iulie 7 categorii de plăți sociale, au declarat pentru Profit.ro surse din Guvern. Detalii, aici. 

Etichete: 1 iunie 2016, adoptare, ordonanta legea salarizarii, pislaru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE