Min. Transporturilor a demarat o anchetă în cazul avionului care a aterizat în afara pistei, la ClujO comisie a Ministerului Transporturilor s-a prezentat la Aeroportul International Avram Iancu Cluj, pentru a verifica imprejurarile in care s-a produs incidentul de joi, cand o aeronava Blue Air a ratat aterizarea si a iesit de pe pista.

Min. Transporturilor a demarat o ancheta in cazul avionului care a aterizat in afara pistei, la Cluj-Napoca. Foto: Dan Horia Tautan- Mediafax Foto
Min. Transporturilor a demarat o anchetă în cazul avionului care a aterizat în afara pistei, la Cluj-Napoca. Foto: Dan Horia Tautan- Mediafax Foto

UPDATE: Mai mulţi angajaţi ai Aeroportului Cluj au fost audiaţi de comisia de anchetă de la Ministerul Transporturilor, care investighează împrejurările în care un avion al Blue Air a ieşit, joi, de pe pistă, având loc discuţii despre incident şi cu reprezentanţi ai ROMATSA şi ai companiei aeriene.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat vineri ca respectiva comisie a sosit in cursul zilei de joi si ca verificarile sunt 'normale in astfel de situatii', informează Hotnews.ro.

'A venit comisia de la minister, sunt verificari normale. Comisia trebuie sa integreze o cantitate foarte mare de informatii si de date, documente, de la ROMATSA, de la aeroport, de la compania aeriana. Nu stiu cand vor finaliza verificarile', a mentionat David Ciceo.

El a mai spus ca aeronava Blue Air implicata in incident a plecat joi seara la Bucuresti.

'Avionul a decolat cu bine la Bucuresti, in jurul orei 21,00 deci n-a suferit nicio avarie. Investigatia va stabili exact cauzele. Mentionez ca inainte de aterizarea avionului Blue Air au decolat cu bine sapte aeronave, niciun pilot n-a semnalat ca ar fi ceva probleme cu pista, deci nu era gheata deloc. Mai mult, dupa decolarea acestor aeronave, temperatura a crescut usor. Deci, conditiile de aterizare erau corespunzatoare', a subliniat David Ciceo.

In paralel cu verificarile efectuate de comisia de la Ministerul Transporturilor, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar in cazul incidentului aviatic.

Un avion al companiei low cost Blue Air, cu peste 100 de pasageri la bord, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista aeroportului din Cluj Napoca, joi dimineata.

Incidentul nu s-a soldat cu raniti.

Avionul efectua o cursa charter de la Bucuresti catre Barcelona, cu escala la Cluj, si avea la bord 110 pasageri si 6 membri ai echipajului.

Etichete: aeroport cluj, aterizare, avion

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h