Min. Transporturilor:Terenul la Eroilor s-a surpat de la tasări sub carosabil cauzate de infiltraţiiŞedinţă de urgenţă, la Ministerul Transporturilor, sâmbătă seară, după ce, pe Magistrala 5, în zona stației de metrou Eroilor, s-au înregistrat deteriorări la nivelul suprafeței carosabile. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a solicitat reprezentanților Metrorex, ai proiectantului, consultantului și constructorului o analiză pentru identificarea cauzei care a dus la această situație și propunerea de soluții pentru rezolvarea imediată a problemelor. De asemenea, ministrul a convocat Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență pentru a analiza și a lua toate măsurile care se impun în vederea soluționării tuturor deficiențelor ce pot apărea din cauza acestei situații.

Min. Transporturilor:Terenul la Eroilor s-a surpat de la tasari sub carosabil cauzate de infiltratii
Min. Transporturilor:Terenul la Eroilor s-a surpat de la tasări sub carosabil cauzate de infiltraţii
Foto: romaniatv.net

În urma şedinţei de urgenţă de sâmbătă seară, Ministerul Transporturilor a anunţat că surparea terenului în zona staţiei de metrou Eroilor a fost cauzată de tasări sub carosabil, provocate de infiltraţii.

Redăm integral comunicatul de presă remis sâmbătă seară de Ministerul Transporturilor pe această temă:

"Astăzi 12 decembrie 2015, în proximitatea stației Eroilor 2, de pe viitoarea Magistrală 5 de metrou – Drumul Taberei-Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei – Universitate, s-a produs o denivelare a terenului determinată de execuția lucrărilor la Magistrala nouă de metrou.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, i-a convocat în această seară la sediul Ministerului Transporturilor pe reprezentanții Metrorex, ai constructorului, proiectantul, consultantul și firma de monitorizare a terenului și imobilelor din zonă. Aceștia i-au prezentat situația din teren și măsurile pe care le-au luat până acum, și mai ales măsurile care se impun în perioada imediat urmatoare.

Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei stației de metrou Eroilor în zona intersecției dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea în statie a utilajului TBM, s-au produs infiltrații cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanșat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 mc de beton.

Fenomenul de tasare a continuat și astăzi, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantități suplimentare de beton (circa 120mc), s-au executat lucrări de stopare a infiltraților prin etanșarea bazei utilajului.

Specialiști din cadrul Metrorex precum și constructorul monitorizează 24 din 24 de ore, prin măsurători specifice evoluția tasărilor.

Constructorul susține că tendința tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată".

Primăria Capitalei a decis, sâmbătă, să întrerupă traficul pe anumite porţiuni din Bd. Eroilor şi pe Bd. Eroilor Sanitari, din cauza surpării terenului, întrucât există riscul de prăbuşire a carosabilului. Primarul general interimar a anunţat, totodată, că va organiza, duminică dimineaţă, un comandament de urgenţă la care vor participa şi reprezentanţi ai Metrorex, în contextul în care surparea terenului s-a produs din cauza lucărilor la Magistrala 5 de metrou.

Echipajele ISU Bucureşti-Ilfov supraveghează zona Eroilor din Capitală, pentru a putea interveni în cazul în care terenul s-ar surpa şi mai mult. 40 de locatari din două imobile din zonă au fost evacuaţi, iar şapte imobile au fost deconectate de la utilităţi, pentru prevenirea pericolelor.

Etichete: Eroilor, magistrala 5, magistrala 5 de metrou, ministerul transporturilor, surpare carosabil

0/4 COMENTARII
Ing.
13 Dec 16:48
+0
VOTURI
-0
Să vedem, până acum avem:
- un bloc înclinat pe Str. Valea Ialomiţei (lăsat aşa)
- o tasare la Piaţa Eroilor (cârpită)
- evenimentul din acest articol.

De fapt, doar Dumnezeu ştie câte s-au întâmplat, astea au ieşit la iveală doar pentru că au fost grave şi le-a văzut multă lume. Probabil toate clădirile de pe traseul magistralei sunt afectate, s-a săpat prea aproape de blocuri şi alte imobile, fără a se consolida cum trebuie fundaţiile (că ar fi costat prea mult). Dintotdeauna s-a lucrat aşa... dacă înainte trebuia doar să fie terminat repede, să vadă Tovarăşu', acum e vorba de bani. Observaţi că pe Ştefan cel Mare, de exemplu, toate blocurile au bulină roşie. Oare de ce?
virgil
13 Dec 11:10
+0
VOTURI
-0
Trebuiesc facute plangeri penale rapid, deoarce catalin homor- director investitii Metrorex stia de aceste tasari din timp, de asta a si fugit din Metrorex
virgil
13 Dec 11:09
+0
VOTURI
-0
Da, Homor - directorul de investitii al MEtrorex ce a gestionat acest contract a fugit repede la CNADNR ca sa scape de raspunderea de la Metrorex. Se stia de aceste tasari de mult ce nu se stie este ca vor mai urma astfel de tasari. Aceasta fiind a doua, nu uitati ca in vara s a mai tasat in zona izvor..
Cris
13 Dec 10:15
+0
VOTURI
-0
Orice sol sub care sapi are tendinte de tasare, e normal. Cred ca solutia turnatului de beton e una pompieristica si de moment. Va trebui decopertata strada si turnat, din nou, strat de balast, nivelat, etc. E un fel de "plasture la picior de lemn" de pe o zi pe alta, ce au facut ei acolo.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h