Minciună după minciună: Primarul Negoiţă bagă din nou mâna în buzunarele bucureştenilor"Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba" - este zicala care pare să îl caracterizeze cel mai bine pe primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă. Toate promisiunile făcute bucureştenilor în campania electorală au fost încălcate, una după alta de la preluarea mandatului, astfel că în doar jumătate de an edilul bagă pentru a treia oară mâinile în buzunarele cetăţenilor din Sectorul 3. Suma nu este însă deloc de neglijat: 12 milioane de euro. 

Primarul Negoita voia sa bage din nou mana in buzunarele bucurestenilor (gabrielmutu.wordpress.com)
Primarul Negoiţă voia să bage din nou mâna în buzunarele bucureştenilor (gabrielmutu.wordpress.com)

Deşi a promis reabilitare termică gratuită, locuitorii din Sectorul 3 vor plăti pentru anveloparea apartamentelor. Chiar dacă a împânzit oraşul cu bannere care anunţau "taxă zero pe gunoi", fiecare bucureştean din sector plăteşte mai mult pentru curățenie. La fel s-a schimbat situaţia şi în ceea ce priveşte paza din Sectorul 3: imediat după preluarea mandatului, Robert Negoiţă a afirmat că va asigura serviciul cu firme care vor lucra "benevol" pentru ca acum să dorească să le plătească la aproape 12 milioane de euro.

La două săptămâni de la alegerile din vară, proaspăt ales primar - Robert Sorin Negoiţă declara că îi va scăpa pe bucureşteni de contractele păguboase încheiate de fostul edil, Liviu Negoiţă, aşa cum este şi cel cu BGS, expirat încă de la jumătatea lunii iunie 2012. Atunci, primarul Negoiţă se lăuda că va asigura paza în Sectorul 3 cu firme care s-au arătat dispuse să lucreze "benevol", fără să precizeze şi numele acestora, în ciuda insistenţelor reporterilor B365.RO

După doar jumătate de an, ediulul Robert Negoiţă a uitat de gratuităţile promise şi scoate la licitaţie un contract de până la 12 milioane de euro, pentru servicii de pază, monitorizare şi intervenţie rapidă a obiectivelor, bunurilor şi valorilor aflate în administrare. 

Acordul-cadru privind paza din Sectorul 3 are durata de 4 ani, urmând să fie valabil până în 2016 inclusiv. Conform caietului de sarcini, serviciul de pază atribuit unei firme private va fi pentru minim 50 de posturi şi maxim 600 de posturi. 

"Serviciul de pază se adresează în special obiectivelor care, datorită specificului de activitate, necesită supravegherea spaţiului exterior sau interior al amplasamentului, locuri cu risc de producere a actelor de violenţă sau de tulburare a liniştii şi ordinii publice, şi care necesită prezenţa umană pentru luarea rapidă a deciziilor în caz de forţă majoră", susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 fără a le nominaliza însă. 

Sectorul 3: Paza trebuie asigurată de o firmă specializată în serviciul de pază

"Paza şi intervenţia trebuie să fie asigurate de către o societate comercială specializată în serviciul de pază. Prin serviciile de pază şi intervenţie rapidă trebuie să se asigure paza obiectivelor împotriva furturilor şi a distrugerii bunurilor precum şi a altor acţiuni producătoare de pagube materiale şi a ordinii publice în interiorul obiectivelor", se menţionează în documentaţia pentru licitaţie. Asta în ciuda faptului că astfel de servicii pot fi asigurate şi de poliţiştii locali din Sectorul 3 şi cu atât mai mult cu cât, în vara trecută, pentru o mai bună supraveghere, Primăria Sectorului 3 a dublat numărul de camere vodeo pe străzi printr-un proiect care a costat 1,25 milioane lei

Potrivit condiţiilor impuse, societatea privată de pază trebuie să aibă posibilitatea comunicării operative telefonice astfel încât în caz de necesitate agenţii de pază de la orice punct fix de pază să poată solicita sprijin echipelor de intervenţie rapidă. În urma apelării de la oricare post fix, societatea trebuie să intervină cu echipajele de intervenţii în maxim 7 minute de la momentul solicitării.

Pentru asigurarea eficientă a serviciilor de pază şi intervenţie rapidă este obligatoriu un dispecerat care să aibă în dotare următoarele:

- o linie fax funcţională 

- adresă email – pentru primire reclamaţii/ sesizări/ sugestii

- staţii radio emisie/recepţie pe fiecare post de pază fix, precum şi la dispecerat. 

Contracte cu dedicaţie, de la Negoiţă pentru prietenii de la BGS

În ultimul mandat al fostului primar Liviu Negoiţă, firma BGS a pus mâna pe tot ce s-a putut în materie de servicii de pază, intervenţie în caz de dezastre şi chiar servicii medicale de urgenţă din Sectorul 3, după cum B365.RO a atras atenţia în repetate rânduri. Dacă la început, contractele se acordau pe ascuns, fără a se organiza licitaţii, în ultimii ani a fost aleasă o altă metodă. Se organizează licitaţii, dar condiţiile impuse în caietele de sarcini sunt atât de restrictive încât nicio firmă de pază nu se încadrează. Cu excepţia BGS.

Reţeta a funcţionat perfect şi astfel, la toate licitaţiile organizate de Primăria Sectorului 3 pentru servicii de pază sau servicii medicale nu s-a înscris decât BGS, firma fiind declarată şi câştigătoare. Vezi pe B365.RO câte milioane de euro a stors BGS de la cetăţeni, sub Liviu Negoiţă. 

Etichete: BGS, Liviu Negoiţă, psd, realitatea, Robert Sorin Negoiţă, Sectorul 3, servicii de pază

0/5 COMENTARII
Stefan
08 aug 10:15
+0
VOTURI
-0
Pot intelege orice, insa, treaba cu paza ma depaseste. Ce nevoie este de un contract cu o firma particulara de paza, in conditiile in care acest serviciu este asigurat deja de Politia locala a sectorului, impreuna cu patrulele din cadrul Politiei, Bucuresti. In schimb, primarul Robert Negoita ar putea face un contract in ceea ce priveste ridicarea, sterilizarea, etc. a cainilor maidanezi din sector.
liv
09 mar 23:33
+0
VOTURI
-0
Bucurestiul are 2 primari BESTII- Vanghelie si Negoita!
liv
09 mar 23:28
+0
VOTURI
-0
Primar criminal- ai omorat niste caini nevinovati, DNA-ul sa te manance, blestemat sa fii!
iulia
15 feb 14:47
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2012/06/08/goagal-liviu-sau-robert-negoita-este-tot-aia-pentru-vanghelie-ponta-si-oprescu-se-prapadeau-de-ras/
iulia
15 feb 14:46
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2012/06/03/sector-3-fratii-negoita-in-promisiuni-se-razboiesc-cainii-latra-campania-trece/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h