Minerii care au pornit în marş spre Bucureşti au parcurs 40 de km în prima ziCei aproximativ 50 de mineri și energeticieni au pornit, marți, în cea de-a doua zi de marș pe ruta Rovinari-Craiova-București, ei petrecându-și noaptea în localitatea Cursaru din comuna Plopșoru, aproape de granița cu județul Dolj.

Minerii au plecat pe jos spre Capitala
Minerii au plecat pe jos spre Capitală
Foto: zhd.ro

Potrivit președintelui Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu, traseul de 40 de kilometri străbătut pe jos în prima zi de marș a fost unul dificil, angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) dormind în noaptea de luni spre marți în corturi și în mașinile cu care își transportă hrana și hainele de schimb, scrie Agerpres.

El a menționat că marți vor parcurge încă 40 de kilometri, urmând ca la Ișalnița să li se alăture alți colegi de la unitatea respectivă.

"Traseul e destul de dificil, nu e așa de simplu să mergi 40 de kilometri pe zi, iar înnoptarea ca la cort, când burează. Sperăm ca astăzi (marți — n.r.) să ajungem la Ișalnița, ne așteaptă colegii de acolo. Mai sunt colegi care vor să ni se alăture, au venit și de la Turceni, Iovan (lider de sindicat — n.r.) le-a interzis să vină, dar acesta e spiritul sindicalist", a declarat Dumitru Pârvulescu.

Aproximativ 50 de mineri și energeticieni, angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) au plecat, luni dimineața, într-un marș de protest pe ruta Rovinari-Craiova-București în semn de nemulțumire față de indiferența autorităților naționale cu privire la situația companiei și a Sistemului Energetic Național.

Cei peste 50 de salariați ai companiei au pornit din fața Sucursalei Electrocentrale Rovinari, acestora alăturându-li-se, pe o distanță de câțiva kilometri, și circa o sută de localnici din zonă.

Dumitru Pârvulescu declara, săptămâna trecută, că marșul se va desfășura pe parcursul a opt zile, salariații CEO urmând să parcurgă circa 40 de kilometri pe zi. Participanții sunt angajați ai companiei energetice aflați în concediu sau în întrerupere de activitate.

Etichete: mineri, mineri mars, mineri mars Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE