MINERII organizează un MARŞ de PROTEST PE JOS până în CAPITALĂ. Ortacii pornesc luni spre BUCUREŞTIProtest inedit al minerilor de la complexul energetic Oltenia. Nemulțumiți că în acest an urmează disponibilizări masive şi în jur de 800 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, câteva zeci de mineri vor merge în marș, pe jos, până în Capitală, străbătând o distanţă de 320 de kilometri.

Minerii au plecat luni spre Capitala
Minerii au plecat luni spre Capitală

Marșul este programat să înceapă luni dimineață la ora 8.00, fiind greu de estimat când se va termina, pentru că ortacii au de parcurs 320 de kilometri. Traseul ales va fi Târgu Jiu – Turceni – Craoiva – Slatina – Pitești – București.

Organizatorii spun că marşul minerilor va fi unul paşnic dar reprezintă un semnal de alarmă şi vor să depună memorii la Guvern, la Preşedinţie şi la Parlament. Administraţia Complexului Energetic Oltenia a propus, pe 24 martie, ca aproximativ 800 de salariaţi ai firmei prestatoare de servicii deţinute de companie, Minprest Rovinari, să fie disponibilizaţi în acest an. Sindicaliștii poartă negocieri cu administrația Complexului Energetic Oltenia, după ce managamentul a propus, din iulie, ca în total 2000 de persoane să fi disponibilizate, dintre aceştia, 1.070 fiind pensionabili până la data de 31 decembrie 2019.

"Marşul de 320 de kilometri al minerilor şi energeticienilor de la Complexul Energetic Oltenia, Târgu Jiu - Craiova - Slatina - Piteşti - Bucureşti este urmarea avalanşelor de distrugere a ultimei redute energetice a României, vânzarea ţării unor interese străine şi trădarea clasei politice a sistemului energetic naţional. Închiderea Complexului Energetic Oltenia echivalează în altă sferă cu desfiinţarea Academiei Române sau dispariţia istoriei şi a limbii noastre din şcolile româneşti. Punerea în pericol a independenţei energetice a României poate fi interpretată ca o subminare a economiei de stat cu consecinţe catastrofale, inimaginabile şi iremediabile. Noi vom rescrie destinul Complexului Energetic Oltenia", precizează preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, într-un comunicatul.

Memorandumul S.O.S. Salvaţi Complexul Energetic Oltenia cuprinde strategiile şi raza lor de acţiune, fiind elaborat şi semnat de înalţi specialişti români din domeniul energetic.

'Domnilor guvernanţi, dacă vreţi să disponibilizaţi sau să trimiteţi în şomaj pe cineva, disponibilizaţi Guvernul sau trimiteţi în şomaj Premierul, Parlamentul sau Preşedintele României. Complexul Energetic Oltenia este emblema poporului român, reprezintă ideea de muncă cinstită şi responsabilitate deplină faţă de valorile naţionale', precizează şeful Federaţiei.

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a decis la mijlocul lunii martie reducerea sau întreruperea activităţii în fiecare dintre sucursalele/subunităţile sale, atât în sectorul energetic, cât şi în sectorul minier până în luna iunie, inclusiv, motiv pentru care 670 de angajaţi de la cele două sucursale din Craiova - SE Craiova II şi SE Işalniţa - vor intra în şomaj. Decizia a fost luată ca urmare a cererii scăzute de energie pe bază de cărbune, conform economica.net.

'Pentru perioada anului în care cererea de energie produsă pe bază de cărbune din sistem atinge cote minime, respectiv pentru lunile aprilie, mai şi iunie 2016, s-a propus reducerea/întreruperea unor activităţi în fiecare dintre sucursalele/subunităţile CE Oltenia, atât în sectorul energetic, cât şi în sectorul minier. Ca urmare a reducerii/întreruperii unor activităţi, un număr de 270 salariaţi de la Sucursala Electrocentrale Craiova II şi 370 salariaţi de la Sucursala Electrocentrale Işalniţa se vor afla la dispoziţia angajatorului în perioada menţionată şi vor beneficia de o indemnizaţie de 75% din salariul de bază şi sporul de vechime, conform prevederilor CCM (contractului colectiv de muncă) aplicabil al CE Oltenia', au precizat oficialii CE Oltenia, în data de 16 martie 2016.

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de 895 de milioane de lei, cu 30% mai mari faţă de rezultatul negativ înregistrat în 2014, când compania a avut pierderi nete de 693 milioane de lei.

Etichete: mars al minerilor, mars pe jos al minerilor, mineri, mineri in bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE