Ministerul Apărării a schimbat de Ziua Imnului uniforma Regimentului de gardă în culoarea ROȘIECei prezenți marți, 29 iulie, la ceremonia militară dedicată Zilei Imnului Naţional au putut vedea o schimbare simbolică majoră în rândul soldaților români care dau onorul demnitarilor. Uniforma militarilor a fost schimbată în roșu, culoare care nu a mai fost folosită în vestimentația Regimentului de Gardă.

Militarii din Regimentul de Gardă "Mihai Viteazul" au fost îmbrăcați marți, de Ziua Imnului Național, într-o uniformă roșie, pentru prima dată în istoria acestui regiment, potrivit Hotnews.ro.

Ministerul Apărării Naționale arată într-un comunicat de presă că uniforma pe care au văzut-o marți bucureștenii prezenți la ceremonia din Piața Tricolorului cu ocazia Zilei Imnului Național este o uniformă "de vară de protocol". Culoarea roșie nu a mai fost folosită în vestimentația Regimentului de Gardă.

"Datorită faptului că militarii Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" participă în prezent la numeroase activităţi pe timp de vară, s-a făcut propunerea realizării unui model adecvat zilelor călduroase, model ce preia elementele din uniforma de ceremonie interbelică, aducând modificări doar din punct de vedere cromatic şi, evident, al materialului din care aceasta este confecţionată", arată Ministerul Apărării.

Conducerea Armatei a decis sa inlocuiasca pe timpul verii uniforma albastra traditionala a Regimentului de Garda cu o noua uniforma mai subtire, care preia elementele din uniforma de ceremonie interbelică, dar care s-a si transformat in rosu.

Schimbarea rapida a uniformei nu a apucat sa se reflecte si in modul in care sunt personalizate autocarele ce transporta militarii Regimentului de Garda: pe autocare au ramas lipite autocolantele cu soldatii imbracati in uniforma traditionala, albastra.

Etichete: ziua imnului national

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE